Zen och konsten att anlita en advokat : en handbok för dig som behöver juridisk hjälp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kohlbergs lilla vita (del 1)
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2019-06-10
Förlag
Fria Ord
Dimensioner
185 x 185 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
Oe
ISBN
9789186549008

Zen och konsten att anlita en advokat : en handbok för dig som behöver juridisk hjälp

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-06-10
326
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Zen och konsten att anlita advokat" är en riktig ögonöppnare! Boken handlar om advokater och Sveriges advokatsamfund. Den är också en informativ och användbar handbok för dig som söker juridisk hjälp.
"Zen och konsten att anlita en advokat" är en handbok som ger dig värdefulla tips i hur du bör gå tillväga innan du anlitar en advokat, juridiskt biträde eller annat ombud.
Du får en checklista som du kan bocka av. Då du genomfört de föreslagna handlingarna bör du vara relativt bra förberedd - innan du anlitar advokat. Du som följer dessa tips och checklistan kan bespara dig både frustration och stora summor pengar.
I boken får du som läsare bland annat ta del av bakgrunden till advokattiteln i Sverige och vilka inträdeskraven är för att få bli ledamot av Sveriges advokatsamfund, samt mycket mer.
Grunden till den här boken har sina rötter i det bemötande författaren erhållit från advokater hon själv anlitat eller mött som motparts ombud. Författaren har lång erfarenhet av juridikens säregna värld - mer än ett decennium.
På egna ben, utan ombud, har hon både lyckats erhålla prövningstillstånd i Högsta domstolen och vunnit framgång med sin talan. Det vill säga hon har vunnit ett mål i Högsta domstolen - en bedrift som inte ens alla advokater lyckas uppnå under ett helt yrkesliv. Efter avgörandet i HD återförvisades saken för fortsatt handläggning i tingsrätten. Om hur det gick sen är föremål för fler planerade böcker i serien Kohlbergs lilla vita
Således riktas ett stort tack till alla dessa advokater och en drös andra jurister, utan vars "insatser" av skiftande kvalitet den här boken aldrig hade kommit till.
Självklart är alla de som varit mina motparter också värda ett tack. Utan dem hade jag inte varit i behov av att anlita advokat.
För dig som är en alldeles vanlig människa och för advokater, jurister av alla slag, kan möjligen den här boken fungera som en kopp starkt kaffe om morgonen. Den kan medföra en form av uppvaknande som ger insikter om hur förändringens vindar sveper över juridikens värld. Särskilt gällande presumtiva klienters stärkta ställning som uppdragsgivare.
En bok som också passar andra yrkesverksamma som ekonomer och socionomer, fast även egenföretagare med flera.
Även aspirerande jurister, ekonomer, samt socionomer vid universitet och högskolor, samt elever som läser tillämpliga program på gymnasieskolan, kan ha både stor nytta och glädje av att läsa boken. Så
"Zen och konsten att anlita advokat" är en bok som alla bör läsa! Inte minst innan de anlitar en advokat eller påbörjar en tvist som förs via de allmänna domstolarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Zen och konsten att anlita en advokat : en handbok för dig som behöver juridisk hjälp
 2. +
 3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Zen och konsten att anlita en advokat : en handbok för dig som behöver juridisk hjälp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Råd för dig som behöver juridisk hjälp

  Boken innehåller allt du behöver veta innan du anlitar en advokat. Författaren delar frikostigt med sig av sina egna erfarenheter och läsaren får en inblick i en för många främmande värld. En handbok med goda råd som du bör läsa innan du behöver juridisk hjälp, eller helt enkelt för att vara förberedd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Kohlberg

 • Dina sanna färger : en guide till ditt nya liv

  Helena Kohlberg

  Ta chansen att förbättra ditt liv och dina relationer! Du gör det med stöd av den här guiden, som hjälper dig att upprätta en plan för din personliga utveckling. Det här verktyget, är den farkost du färdas i för att lättare kunna ta kontrollen öve...