Från stall till maskinhall : lantbrukets maskin- och redskapshistoria under 1900-talet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2009-10-01
Förlag
Albinsson & Sjöbergs bokförlag
Dimensioner
245 x 173 x 23 mm
Vikt
1080 g
SAB
Qdbb:k.5
ISBN
9789186560881
Från stall till maskinhall : lantbrukets maskin- och redskapshistoria under 1900-talet (inbunden)

Från stall till maskinhall : lantbrukets maskin- och redskapshistoria under 1900-talet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-10-01

Slutsåld

I "Från stall till maskinhall" berättar agronom Rolf Larsson om hur 100 år av tekniska framsteg förvandlade traditionellt jordbruk till en rationell och högt mekaniserad näring.
Boken beskriver medryckande och detaljrikt maskinernas utveckling. Steg för steg, redskap för redskap får vi följa hur bondens arbete blir både mer avancerat och allt effektivare.
I initierade analyser och med hjälp av lättbegriplig statistik förklaras också vilka konsekvenser den tilltagande mekaniseringen fått i form av högre skördar och minskat behov av mänsklig arbetskraft. Närmare 900 bilder illustrerar jordbruksmaskinernas fantastiska historia.

Författaren: Rolf Larsson är agronom med inriktning på jordbruksteknik och miljöfrågor. Han har under fyra decennier varit verksam som lärare och rådgivare. Mellan åren 1963 och 1999 var han maskinkonsulent i Kalmar län. Som lantbrukarson har han ända sedan andra världskriget på nära håll upplevt den teknikrevolution som förvandlat gårdagens småskaliga bönder till dagen storskaliga livsmedelsproducenter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från stall till maskinhall : lantbrukets maskin- och redskapshistoria under 1900-talet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och intressant
  Magnus Åhman, 6 januari 2018

  Boken var intressant och rolig att läsa. Den är lätt att ta till sig och det är många trevliga bilder på mer eller mindre kända lantbruksmaskiner. Kul att läsa om lantbrukets utveckling med perspektiv på maskinerna.

 2. Från stall till makinhall
  mckaro, 24 december 2009

  Agronom Rolf Larsson berättar i boken med både text och många fina bilder om den tekniska utveckling som under 100 år har omvandlat det traditionella jordbruket till ett mer teknologiskt och mekaniserat sådant. Man får steg för steg följa utvecklingen för hur lantbrukarens redskap förändras och når framtiden, samt likaså hur bondens arbete bit för bit underlättas av framtidens utveckling.

  Boken visar oxå på för- och nackdelar med den ökande mekaniseringen, så som att det i dag krävs... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Rolf Larsson