Den plötsliga dörren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2012-08-13
Upplaga
1
Förlag
Vertigo Förlag
Medarbetare
Edenborg, C-M (red.) / Edenborg, C-M (form)
Dimensioner
161 x 116 x 12 mm
Vikt
140 g
ISBN
9789186567026
Den plötsliga dörren (inbunden)

Den plötsliga dörren

Inbunden Svenska, 2012-08-13

Slutsåld

Sofia Albertsson blev ett namn 2007 med boken "Sexpuckona anfaller: avsnoppande svar på dumma sexinviter", som innehöll hennes briljanta svar på mäns oönskade inviter på Internet. I den bokens sagolika språklekar, surrealistiska överdrifter och sprudlande fantasterier fanns embryot till Albertssons debut som skönlitterär författare.

Novellsamlingen "Den plötsliga dörren" innehåller ett tiotal historier som rör sig i gränsområdet mellan fantastik och vardagskomik. Från debutboken känner vi igen en gränslös, sedeslös språkglädje som frustar av vitalitet och vanvett. Allt är möjligt: en förväxt huvudfoting sitter i en tunnelbanevagn och gnäller, en man inleder en sexuell relation med en stor, svettig ost

Förlaget kommer att slå in novellsamlingen som en liten läcker godisbit i ett rött linneband.

Om "Sexpuckona anfaller":

Albertsson är både verbal, rapp och finurlig här och där. Visst går det att skratta igenkännande åt dess innehåll, eller gotta sig åt hur förbannade sexpuckona borde blir när de möts av oväntat mothugg, men framförallt är Albertssons bok en instruktion. Ett sedelärande litet rosa (såklart!) verktyg att hämta inspiration och kanske också ork ur. (Anna Nyberg, Nittonde stolen)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Albertsson