Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients dagbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2018-10-31
Upplaga
1
Förlag
Vertigo Förlag
Medarbetare
Nedstam, Alexandra (red.) / Pettersson, Cecilia (form) / Nedstam, Alexandra (form)
Dimensioner
196 x 1451 x 20 mm
Vikt
452 g
SAB
Lz Babitz, Annelie
ISBN
9789186567880
Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients dagbok (inbunden)

Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients dagbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-10-31
216
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den kommer inte, som den borde, i en förpackning med texten: Kan vara skadligt för din hälsa. Dåligt tycker jag. Finns inget roligt höftvickande med den heller. Faktum är att detta ansiktslösa monster, min egen bröstcancer, är det mest skrämmande jag någonsin mött.

Tisdagen den 27 september 2016 får Annelie beskedet om att hela hennes högra bröst måste opereras bort på grund av bröstcancer. Inom henne har ett odjur vuxit fram Invasiv duktal cancer.

Inte bara ett bröst är Annelies oblyga berättelse om sin egen bröstcancer och rätten att få fortsätta vara kvinna. Genom sina dagboksanteckningar beskriver hon på ett högst drabbande sätt om hur det är att få ett cancerbesked, genomgå en mastektomi och därefter få cellgifter och strålning. Hon delar även med sig om hur hon som kvinna blir bemött i en vårdapparat där det inte tas någon hänsyn till betydelsen av brösten som en viktig del av kvinnors sexualitet och könsidentitet. Det här är en bröstcancerpatients dagbok, fri från skönmålning och styrkekramar, krigarprinsessor och den manliga blicken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients dagbok
 2. +
 3. Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients dagbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients da... av Anneli Babitz (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 675 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte bara ett bröst : en bröstcancerpatients dagbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda skildring av bröstcancerresa
  Mia Fredriksson, 7 januari 2021

  Jag blev mycket glad när jag kom över denna bok efter att själv ha drabbats av bröstcancer. Författaren ger en djup och ärlig bild över hur det är att vara bröstcancerpatient på Sahlgrenska. Författaren belyser även samhällets patriarkala syn på bröst genom historien (även nutid) och hur den påverkar den vård som bröstcancerpatienter får. Intressant.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annelie Babitz

 • Bakom den nakna huden : innanför stripteasens kulisser

  Annelie Babitz

  I denna självbiografiska roman berättar Annelie Babitz om sin tid inom striptease. Efter sin journalistexamen stod hon utan jobb och hamnade i en bransch som i mångas ögon ar underlig och till och med smutsig. På klubben mötte hon tjejerna Mo, Vin...

 • Bakom den nakna huden : en berättelse om avklädning

  Annelie Babitz

  BAKOM STRIPTEASENS KULISSER! - Det här med strippen är som om man gått in i en mörk gränd och kommit ut därifrån förvandlad till något helt annat. - Du menar lite som Stålmannens telefonkiosk? - Ja, men det tragiska är att vi inte direkt fått någr...