Stilla nätter : dikter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2019-03-29
Förlag
Vertigo Förlag
Översättare
Carl-Michael Edenborg, Mikael Fant, Alexandra Nedstam
Originaltitel
In stillen Nächten
Medarbetare
Nedstam, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Matthias Matthies
Dimensioner
195 x 121 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789186567910

Stilla nätter : dikter

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-29
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Till Lindemann är för de flesta känd som sångare (och textförfattare) i Rammstein. Mindre känd är han för att under tjugo år ha skrivit lyrik dikter, varav några få har blivit låtar, men de allra flesta lever sitt eget liv. Nästan förbigående klingar de högst häpnadsväckande, dock rytmiska och musikalisk noggranna texterna, i vilka ett djupsinnigt, retligt, sårbart lyrisk Jag träder in i en intim tvåspråkighet med läsaren. Därunder ljuder dikterna som Alexander Gorkow skriver i det tyska förordet som om de i kalla nätter har ristats ut ur isen , men också i sådan vemod, längtan och känslosinne.

Denna utgåva har liksom den tyska, utgiven av Alexander Gorkow som 2012 vann det tyska Journalistpriset för sitt reportage om Rammsteins USA-turné i Süddeutschen Zeitung, en rad svartvita illustrationer av konstnären Matthias Matthies.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stilla nätter : dikter
 2. +
 3. 100 dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt 100 dikter av Till Lindemann (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stilla nätter : dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Typiskt provocerande av Till
  Mats Eriksson, 15 november 2023

  Det är väl mer underhållande, skrattretande läsning. Ingen Tranströmer direkt. Det är precis som om den gode herr Till har fått utlopp för att använda fula ord här istället för i texterna hos Rammstein. Aldrig några direkta fula vulgära ord där inte, bara insinuerande, och provokativt.

  En diktsamling som man kan både ha och mista. Möjligen som en liten stilstudie och observeration, men absolut inget vidare djup. Passar bra som Halloween läsning, o dyl. typ "kom alla barn skall jag l... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Till Lindemann

 • 100 dikter

  Till Lindemann

  Till Lindemann är för de flesta känd som sångare och textförfattare i Rammstein, men har sedan tjugo år tillbaka även ägnat sig åt att skriva lyrik. Med sina ofta korta och vassa dikter träffar han läsaren direkt och överraskar ofta. Till Lindeman...