Inte bara ett bröst (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2019-02-13
Förlag
Vertigo förlag
ISBN
9789186567927
Inte bara ett bröst (e-bok)

Inte bara ett bröst E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-13
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Den kommer inte, som den borde, i en förpackning med texten: Kan vara skadligt för din hälsa. Dåligt tycker jag. Finns inget roligt höftvickande med den heller. Faktum är att detta ansiktslösa monster, min egen bröstcancer, är det mest skrämmande jag någonsin mött."

Tisdagen den 27 september 2016 får Annelie beskedet om att hela hennes högra bröst måste opereras bort på grund av bröstcancer. Inom henne har ett odjur vuxit fram ? Invasiv duktal cancer.

Inte bara ett bröst är Annelies oblyga berättelse om sin egen bröstcancer och rätten att få fortsätta vara kvinna. Genom sina dagboksanteckningar beskriver hon på ett högst drabbande sätt om hur det är att få ett cancerbesked, genomgå en mastektomi och därefter få cellgifter och strålning. Hon delar även med sig om hur hon som kvinna blir bemött i en vårdapparat där det inte tas någon hänsyn till betydelsen av brösten som en viktig del av kvinnors sexualitet och könsidentitet. Det här är en bröstcancerpatients dagbok, fri från skönmålning och styrkekramar, krigarprinsessor och den manliga blicken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »