Blod, mod och envishet : på spaning efter sjukdomarnas väsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2012-10-23
Upplaga
1
Förlag
Beijbom Books
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
389 g
SAB
Ve,616
ISBN
9789186581404
Blod, mod och envishet : på spaning efter sjukdomarnas väsen (häftad)

Blod, mod och envishet : på spaning efter sjukdomarnas väsen

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-10-23

Slutsåld

Erik Enby blev fråntagen sin läkarlegitimation 2007, eftersom han inte behandlat enligt "vetenskap och beprövad erfarenhet". I denna självbiografi berättar han om varför han blev den han är: en obotligt nyfiken, hängiven forskare, som ägnat 30 år åt mikroskopering av obehandlat blod. Erik Enby har kommit fram till den kontroversiella slutsatsen att kroppsvätskor och vävnader hos kroniskt sjuka innehåller mikrobiologisk växt, som sannolikt medverkar till sjukdomsutveckling.
Boken handlar också om Erik Enbys privata liv med Gunnel Enby, författaren och kulturjournalisten, som i tonåren drabbades av polio. Hennes handikapp blev drivkraften för den unge humanisten att utbilda sig till läkare. Med en stor portion göteborgsk humor berättar Erik Enby om sitt enastående liv, ibland också med thrillerartade inslag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Blod, mod och envishet : på spaning efter sjukdomarnas väsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ögonöppnare!
  Malin Berglind, 14 juni 2014

  Vilken kämpe!
  Vilket liv!
  Hoppas att det finns många fler människor som Erik.
  Kämpa på för att människor ska få bra vård utan vinstsyfte.

  Malin

 2. Spännande och informativ
  Ulla Pettersson, 2 juni 2014

  Önskar att fler läkare hade samma mod och envishet och låta empati och omsorg styra, snarare än rädsla och ekonomisk trygghet.

 3. Dags att vakna!
  Anne-Mai Hedlund, 12 maj 2014

  Nu är det 15 år sedan jag gick från sjuk till frisk tack vare alternativa metoder. TROTS att jag inte trodde på det! När man plötsligt blir frisk utan läkarnas inblandning får man ofta höra : att man måste ju tro på det för att det ska fungera.... Då svarar jag : Konstigt att jag inte trodde mig frisk under tiden jag gick på behandlingar jag trodde på, alltså läkarens! Jag har jobbat som undersköterska under 16 år inom äldrevården, och har alltså den utbildningen. Efter att jag blev både fris... Läs hela recensionen

 4. Logiska slutledningar om varför sjukdomar uppkommer....
  -, 15 augusti 2013

  Logiska slutledningar om varför sjukdomar uppkommer. Stämmer det? Vet ej, men underligt att inte det undersöks närmare. Jag har själv undrat varför man inte inriktar forskningen på att bota sjukdomar istället för att medicinera bort symtomen.

 5. På en gång är boken en självbiografi där författarens...
  Trollmor, 22 april 2013

  På en gång är boken en självbiografi där författarens ganska speciella öde beskrivs, samtidigt som man får del av avancerad spetsforskning inom medicin, berättat på ett sätt att en 10-åring kan förstå det. Alltså man får del i, ännu ej av etablissemanget vedertagen forskning! Det känns som att man är den förste som får veta att jorden är rund. Förutom att DET i sig är ett otroligt intressant ämne, så är boken uppbyggd som en spänningsroman. En riktig underdog-historia där huvudpersonen bara m... Läs hela recensionen

 6. Mycket intressant bok!
  Mona, 29 januari 2013

  Erik Enbys nyfikenhet om sjukdomars väsen förde honom hela tiden vidare i sin läkargärning. Med en vilja av stål, med en envishet utan dess like och med en kämparanda få förunnat drevs han framåt, helt orädd för de rådande maktstrukturerna.

  Enbys slutsats är att kroppsvätskor och vävnader hos kroniskt sjuka innehåller mikrobiologisk växt, som sannolikt medverkar till olika sjukdomsutvecklingar. Otaliga är de patienter som Enby hjälpt till ett friskare liv, patienter som sjukvården mi... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erik Enby