Förortens grupp 8 : 2000-talets kvinnokamp (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2017-10-31
Upplaga
1
Förlag
Beijbom Books
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
210 x 155 x 20 mm
Vikt
385 g
SAB
Ohja
ISBN
9789186581541

Förortens grupp 8 : 2000-talets kvinnokamp

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2017-10-31

Slutsåld

Åtta kvinnor som sökte det svenska systerskapet, men fann bortvända ryggar. De sökte förståelse för sina liv, men fann förakt. De höjde sina röster, men mötte tystnad. De blev besvikna. Åtta kvinnor som var och en och ibland tillsammans kämpar för kvinnors frihet i Sverige. Åtta kvinnor vilkas mål är att alla kvinnor, oavsett ursprung, själva skall få bestämma över sina liv och sina kroppar. Åtta kvinnor som flytt från kvinnoförtryckande länder för att ta del av den frihet som tidigare generationers kvinnor uppnått i Sverige. Men - deras hjärtan är fulla av frihet och nedärv kamp. De ger inte upp utan tar upp den kamp som kvinnorörelsen i Sverige trodde var vunnen. Journalisten och författaren Helene Bergman har lyssnat på de åtta kvinnornas rop, samtalat och nedtecknat. Läsaren möter åtta kvinnoporträtt med ett gemensamt budskap - vi måste motverka, bekämpa och sätta stopp för hederskultur och hedersvåld, könsstympning och barnäktenskap, moralpoliser och sharialagar.

I boken möter läsaren:

NYAMKO SABUNI, fd jämställdhetsminister som gjorde hederskulturen till en jämställdhetsfråga.

SARA MOHAMMAD, som startat riksorganisationen GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime. Hon har också utsetts till hedersdoktor och fått förtjänstmedalj av kungen.

HANNA GADBAN, som skrivit en av de viktigaste böckerna om islamismens utbredning i Sverige, Min Jihad.

ZELIHA DAGLI, som inte längre kunde leva i förortens Husby, där hon kände sig som fisk utan vatten.

GULAN AVCI, ordförande för Liberala Kvinnor, djupt oroad över situationen i Sverige.

SOHEILA FORS, som startat tehus och skyddat boende för att ge utsatta kvinnor en fristad.

AMINEH KAKABAVE, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, som hotats till döden för sin kamp mot hederskulturen.

MARIAM AFRASIABPOUR, som utvecklat en egen svenska för invandrare, SFI, särskilt anpassad för kvinnor.

Dessa åtta kvinnors kamp angår oss alla som lever i Sverige i dag, hävdar journalisten och författaren Helene Bergman, 40-talist och kvinnokämpe. Hon är GAPF-ambassadör och sitter också i styrelsen för GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förortens grupp 8 : 2000-talets kvinnokamp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Högaktuell
  Maria S. , 21 februari 2019

  En oerhört intressant och skrämmande bok, kvinnorna beskriver sin historia och sina liv-och kamp om kvinnors rättigheter när de kom till Sverige.
  Hur islamismen får fäste och breder ut sig alltmer inför ett sovande och aningslöst Sverige.

  Hur de gång på gång upplever att etniska svenskar blundar är rädda, eller inte lyssnar (den politiskt korrekta muren) Politiker och regering med skygglappar och media som går i dess fotspår i stället för att stå upp för, skydda och ta strid gö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helene Bergman

 • Den politiska rättegången : kampen om yttrandefriheten

  Helene Bergman

  Jag var skakad efter att, som åhörare och journalist, bevittnat den första politiska rättegången i modern tid i Sverige, januari 2020. En brottmålsrättegång där åsikter och inte handlingar nagelfors. En rättegång som inte alls borde ha ägt rum i d...