När livet måste gå vidare : att hantera sorgen när din älskade gått bort (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2014-09-12
Upplaga
1
Förlag
Beijbom Books
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
370 g
SAB
Lz,Dokc
ISBN
9789186581565
När livet måste gå vidare : att hantera sorgen när din älskade gått bort (inbunden)

När livet måste gå vidare : att hantera sorgen när din älskade gått bort

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-12
212
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur hanterar man sin sorg, hur lever man vidare, när man förlorat sin partner, sin stora kärlek? 100 000 kvinnor och män tvingas varje år att uppleva och erfara hur det känns "när döden skiljer oss åt."

Med inlevelse, lyhördhet och stort personligt engagemang låter journalisten och författaren Ken Olofsson i denna bok 23 personer berätta sin historia om hur det känns att bli lämnad ensam, bli änka eller änkeman, då ens partner gått bort.

Varje upplevelse av sorgens väsen, varje berättelse om saknadens själ, är högst individuell. "Vi äger inte sorgen, sorgen äger oss", säger Ingmar Ström i ett av bokens kapitel, till en sörjande änka.

Boken avslutas med ett kapitel, där Ken Olofsson ger oss sin egen berättelse om livet och döden, sorgen och smärtan kring sin stora kärlek, Marina, som dog alldeles för tidigt under dramatiska omständigheter.

Döden i vår kultur är ett tabubelagt ämne. Vi talar inte gärna om döden. Ändå är döden en självklar del av livet. Så länge vi minns dem, så länge vi talar om våra kära avlidna, så länge lever de mitt ibland oss. Den som vågar bli vän med döden ger också sig själv chansen till ett rikare liv.

Boken är på 166 sidor, inbunden, i läsvänlig typografi och spaltbredd. Boken är kryddad med väl valda citat krig sorg och saknad.

Författaren Björn Ranelid har skrivit bokens baksidestext.

Bland dem som medverkar i boken märks Sven Wollter, Lena Rainer, Arne Ljungqvist, Mona Tumba, Veijo Agardh, Toini Rönnlund och Edna Alsterlund (och 17 kvinnor och män till).

Boken utkommer den 8 september.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När livet måste gå vidare : att hantera sorgen när din älskade gått bort
 2. +
 3. Mina tre liv : om företagande, engagemang och rättsröta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina tre liv : om företagande, engagemang och r... av Dan Olofsson (inbunden).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av När livet måste gå vidare : att hantera sorgen när din älskade gått bort. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Evig kärlek
  AM, 16 november 2016

  En tröst att läsa boken och känna igen sin egen ofattbara sorg! Och att försöka hitta vägar i livet utan den trygghet man hade med sin käraste!

 2. Går livet vidare ??

  Har nu läst boken vilken jag upplevde som väldigt givande, efter att ha tänkt att köpa den under en lång tid så blev det äntligen av.

  Många olika upplevelser av olika situationer som man mist någon kär alla har vi våra tankar och känslor
  så det var bra att läsa om vad andra upplevt o upplever och vilka känslor och tankar som kommer upp trots att det är länge sedan min man gick bort i en tragisk olycka.

  Något svar kommer jag inte att få på vad som hände och att han aldrig kommer tillbaka men alla minnen finns kva.r

 3. Välskriven bok, bra layout, fint sprak, närgaende
  Anneliese Grimm, 5 september 2015

  Den här boken som jag fick som present av grannar är som skriven precis till mig. Det är som en bibel som gör mig möjligheten att fa tröst och hjälp när det behövs som mest och kanske ingen finns till hands eller i närheten. Välskriven och närgaende varje berättelse. Jag har läst boken utan uppehall och jag läsar fortfarande varje kväll en av de berättelserna. Jag har blivit änka andra gangen och jag är tacksam att just den boken finns.

  Anneliese Grimm, Berlin

 4. Sorgearbete
  Cay, 27 mars 2015

  Efter att ha varit änka i drygt ett år kändes boken som en tröst.
  Flera frågor som jag haft fick svar. Kommer att läsa om den snart igen.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om När livet måste gå vidare : att hantera s...