Iakttagelserna : en gatflickas berättelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2010-09-29
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
The Observations
Dimensioner
177 x 109 x 28 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce
ISBN
9789186587093
Iakttagelserna : en gatflickas berättelse (pocket)

Iakttagelserna : en gatflickas berättelse

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-09-29

Slutsåld

Sex, spöken, lögner och mysterier.
Så vid slutet av min första dag bortom all ära och redlighet satt jag sen där med två pennor, två tuttar, Charles Dickens, två skivor bröd och en tom skrivbok.
Skottland 1863. Bessy Buckley är på flykt från sitt förflutna som prostituerad i Glasgow. Av en slump får hon jobb som hembiträde hos den vackra Arabella på Haivers slott. Bessy fascineras av sin nya matmor men blir också rätt fundersam över hennes ovanliga önskemål och konstiga befallningar. Bland annat befaller Arabella att Bessy ska skriva dagbok om allt hon gör och framför allt om vad hon tänker om det. Bessy inser snart att det inte bara är hon som bär på hemligheter, även Arabella döljer mycket. När Bessy börjar undersöka vad som hänt den förra tjänsteflickan som sägs ha kastat sig framför tåget inser hon att hon själv blivit inblandad i allra högsta grad. Hon beslutar sig för att hämnas, men hennes hämnd får ödesdigra konsekvenser, både för henne själv och för hennes omgivning. Men framför allt för Arabella...
Iakttagelserna är en gripande, roande och spännande skildring med en alldeles speciell och helt unik hjältinna. I Jane Harris debutroman finns allt: mysterier, sex, spöken och spänning. Jane Harris föddes i Belfast och växte upp i Glasgow. Hon har tidigare gett ut noveller och skrivit manus till kortfilmer. Iakttagelserna låg överst på Book sellers försäljningslistor och blev utvald av Waterstones som månadens bok. Jane Harris nominerades också till det prestigefyllda Orange Prize för sin debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Iakttagelserna : en gatflickas berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det här var en ganska udda bok, men rätt bra....
  Jenny, 5 december 2013

  Det här var en ganska udda bok, men rätt bra. Personerna är intressanta även om man inte riktigt förstår sig på dem.

 2. En annorlunda berättelse men tyvärr långtråkig och...
  Siv Sporrong, 23 september 2013

  En annorlunda berättelse men tyvärr långtråkig och tjatig till stora delar. Boken är skriven i en jag-form som inte tillför berättelsen något positivt. En bok som man snart glömmer..

 3. Överraskande bra! En annorlunda och oväntad berättelse...
  -, 6 september 2013

  Överraskande bra! En annorlunda och oväntad berättelse med bra karaktärsbeskrivningar. Man blir både glad och ledsen under läsningens gång. Historien biter sig fast i ens medvetande och man går och funderar på var den egentligen skall leda.

 4. Helt klart en läsvärd bok. Något rörig och inte alls...
  Sara Nylén (Umeå), 4 september 2013

  Helt klart en läsvärd bok.
  Något rörig och inte alls vad man väntat sig av titeln.
  Dock en bra story o nice berättad. Synd att den tog slut =(

 5. En lite udda bok, men underhållande. Huvudpersonen är...
  Johanna , 26 augusti 2013

  En lite udda bok, men underhållande.
  Huvudpersonen är sympatisk.
  Handlingen börjar på mitten och samtidigt som tiden går och saker händer får man veta mer och mer om det som hänt, och vilka händelser som lett henne till den plats hon nu är på.
  Klart läsvärd bok.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jane Harris