Djävulsbibeln (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2011-07-04
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
Die Teufelsbibel
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789186587673

Djävulsbibeln

(4 röster)
Pocket, Svenska, 2011-07-04

Slutsåld

Djävulsbibeln - den mest mytomspunna skriften i kyrkans historia

Djävulsbibeln fördes till Sverige från Prag 1649 som krigsbyte av den svenska armén, och är sedan länge en av klenoderna i Kungliga Bibliotekets samlingar.

[om boken] I slutet av 1500-talets Böhmen blir åttaåriga Andrej vittne till en fruktansvärd massaker som äger rum i ett kloster: tio människor, däribland Andrejs föräldrar, blir brutalt mördade av en galen munk. Andrej lyckas fly, men får med sig vetskapen om att klostret rymmer en av kyrkans bäst bevarade hemligheter ... Djävulsbibeln. Boken som rymmer all världens vetande, men som också kommer att kosta tre påvar livet och anses ha kraften att förgöra hela mänskligheten. Den vaktas av sju edsvurna munkar, som dödar alla som på något sätt får kännedom om bokens existens.
Men Andrejs vetskap är det enda han har kvar efter sin far, och han kan inte glömma historien om den mystiska handskriften. Han är heller inte den ende som överlevt massakern i Böhmen. Snart är sökandet efter Djävulsbibeln igång. Faller den i orätta händer vet ingen vad som kan hända ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Djävulsbibeln