Sommaren jag blev vacker (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Belly (del 1/3)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2011-05-02
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Lina Erkelius
Originaltitel
The Summer I Turned Pretty
Medarbetare
Thörnberg, Evelina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
140 g
SAB
uHce
ISBN
9789186587864
Sommaren jag blev vacker (pocket)

Sommaren jag blev vacker

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2011-05-02

Slutsåld

Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här.

Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ.
Isabel älskar det slitna gamla strandhuset, alla knäppa traditioner som hon och killarna upprätthållit sedan de var små, och hon älskar framför allt det faktum att ingenting har förändrats sedan dess. Fram tills nu. För den här sommaren den här skimrande sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel stiger ur bilen känner hon något i den salta luften. En ny känsla. Något vuxet, något ... hemligt. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel, Conrad och Jeremiah så står det klart de måste acceptera att de är framme vid en plats dit varje sommarstig hittills har lett.

Sommaren jag blev vacker är den fantastiska, första delen i en planerad trilogi, om att plötsligt förväntas vara vuxen nog för sanningen. Den kan göra ont, men den kan också fresta, skaka om eller ge tröst. Med total närvaro och på det mest stillsamma, självklara sätt skildrar boken himlastormande förälskelse, familjehemligheter och sorg. Fulländad sommarläsning!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sommaren jag blev vacker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sommarpirr
  Jonna Lindberg, 30 augusti 2012

  Jag får en härlig känsla när jag läser den här boken. Jag vill vara Belly och bo i det där sommarhuset jag med, fullt med sand och pirr i hela kroppen. Det finns några riktigt fina karaktärer, bland annat Susannah och Jeremiah. Jag tyckte speciellt mycket om relationen mellan Susannah och Belly. Jag fastnar snabbt i boken och vill inte lägga bort den, och när jag läst sista sidan är jag glad att det finns två böcker till.

  Något som stör mig är att boken fokuserar lite väl mycket på h... Läs hela recensionen

 2. Riktigt bra!
  Malin H, 10 juni 2012

  En mysig men också lite ledsam historia om vänskap och kärlek som utspelar sig i ett strandhus. De tillbringar mycket tid vid havet, vilket jag verkligen gillar och jag kan se stranden framför mig när jag läser. Jag gillar Jeremiah, som är den där sköna och glada killen som alla är vän med medan jag har lite svårare för Bellys äldre bror Steven. Belly själv är okej men emellanåt är hon lite väl barnslig för min smak. Det känns också lite märkligt att hon liksom helt plötsligt kom på att hon h... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Sommaren jag blev vacker