Vi är världen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Mickan (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2017-08-15
Upplaga
1
Förlag
Vombat Förlag
Medarbetare
Sjö, Daniel (form)
Dimensioner
190 x 140 x 10 mm
Vikt
239 g
SAB
uHc
ISBN
9789186589905

Vi är världen

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-08-15
147
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I förra boken Det är jag som är Mickan! får vi följa en ung transtjej när hon kommer till en ny skola, ingen där vet om att hon föddes med en pojkes kropp. Bokens budskap är att alla är bra precis som de är. "Vi är världen!" tar vid ett par år senare. Mickan och hennes bästa vänner går nu i åttan. De går igenom vänskap, ovänskap, missförstånd, uppbrott, fester och förälskelser. Men vem eller vad ska man egentligen tro på? Mitt i allt funderar Mickan över sin kropp, duger hon? Duger hon som flickvän åt Hampus när hon inte har en flickas kropp?
Boken tar upp olika aspekter av transsexualitet på ett underhållande sätt och vill synliggöra unga transpersoners situation, och vara till stöd och glädje för både unga och vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi är världen
 2. +
 3. Naturväktarna och den vita räven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturväktarna och den vita räven av Malin Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi är världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydligt transtema
  Anni, 24 november 2020

  I den första boken om Mickan: "Det är jag som är Mickan!" får vi läsa om Mickans transition, när hon är i mellanstadieåldern. Nu har hon kommit upp i högstadieåldern och lever i enlighet med sin upplevda könsidentitet. Boken har ett tydligt transtema som är förankrat i samtiden. Både språkligt och innehållsmässigt verkar den första boken mer genomarbetad än den här, som ger ett ganska pratigt intryck med ett medelmåttigt språk, som hade mått bra av en bättre korrekturläsning.

 2. Banbrytande
  Kaffeläsaren, 10 september 2017

  Vi får följa Mickan och hennes kompisar genom vänskap, ovänskap, missförstånd, förälskelser och fester. Men vem kan man egentligen lita på?

  Vi är världen är bok 2 om Mickan som går i åttan. Jag har tyvärr inte läst den innan. Denna visar på hur det är att vara ung transperson. I en tid då det är viktigt att passa in, vara som alla andra och bli omtyckt. Mycket tankar sätter igång i Mickan om hon duger som flickvän, fast hon inte har en flickas kropp. Boken har hög igenkänning i alla ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna