Bruno Mathsson (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Svenska arkitekter och formgivare
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2014-07-01
Förlag
Orosdi Back
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
Ibz Mathsson, Bruno
ISBN
9789186593773

Bruno Mathsson

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2014-07-01

Slutsåld

Bruno Mathsson (1907-1988) är en av Sveriges internationellt mest kända formgivare. 1936 ställde han ut på Röhsska Konstslöjdmuseet i Göteborg och fick ett stort genombrott med sina funktionalistiska och modernistiska möbler. De väckte sedan uppmärksamhet på världsutställningen Paris Expo,1937, och upptäcktes där av Museum of Modern Art i New York som 1938 beställde hans möbler till sin nya tillbyggnad. Möblerna fanns också med på världsutställningen i New York och Golden Gate-utställningen i San Francisco, 1939.

Som modernist och frisksportare var Bruno Mathsson övertygad om att hans formgivning skulle skapa förutsättningar för ett bättre liv. Han ritade glashus, med ambitionen att leva nära naturen och att upphäva gränsen mellan ute och inne.

Journalisten och författaren Hedvig Hedqvist har skrivit ett flertal böcker om formgivning och arkitektur, samt varit mångårig designskribent på Svenska Dagbladet.

Denna bok ingår i Orosdi-Backs serie Svenska arkitekter och formgivare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bruno Mathsson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värnamo

    Jag är uppvuxen i Värnamo och kände både Bruno och pappa Karl, men fick veta saker som jag inte anade!
    Var viktigt att få veta mer om Brunos bakgrund och de svårigheter han hade att få igenom de idéér, som i flera fall var banbrytande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hedvig Hedqvist