Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2010-08-17
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Dimensioner
215 x 137 x 33 mm
Vikt
580 g
SAB
Oabka-c
ISBN
9789186597016

Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-08-17
202 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är en dag som alla andra för några medlemmar av Sveriges nya överklass I Schweiz har Jacob Wallenberg just avslutat ett styrelsemöte i ABB. Det pågick i sju timmar och för det kan han kvittera ut ett arvode på 440 000 kronor. På sitt gods utanför Nynäshamn sitter riskkapitalisten Björn Savén och tummar på den medalj som han har fått ta emot ur kungens hand. Den ska bäras om halsen i Serafimerordens band. I Västindien glider Arne Mårtensson in mot hamn i sin nitton meter långa segelkryssare. 55 år gammal pensionerade han sig från Handelsbanken. På pensionskontot ligger betryggande 225 miljoner kronor.

Den nya överklassen erbjuder en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Vi får veta hur dess invånare bor, semestrar och roar sig på andra sätt. Vi får läsa om herrgårdarna, kungajakterna, privatskolorna och de slutna elitsällskapen. Plus om den svans av andra karriärister, som så gärna vill hamna i samma guldsits.

BENGT ERICSON är en av Sveriges mest drivna ekonomijournalister. Hans nya bok är en djupgående och underhållande skildring av en samhällsklass vars livsstil är fjärran från vad övriga svenskar kan tillåta sig. Texten är skriven med glimten i ögat, men här finns också en kritisk underton. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna sina svindlande belöningar? Och vad innebär de för sammanhållningen i vårt land?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit
 2. +
 3. Jakten på den försvunna skatten : så blev Sverige ett skatteparadis för de rika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på den försvunna skatten : så blev Sveri... av Erik Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vem vill veta detta?
  mimma, 13 februari 2011

  En väninna sa: Du måste läsa denna boken! Här får du reda på en hel del om gräddan i vårt samhälle! Hur maktens människor lever, agerar och bor. För att inte tala om, vad de äger!

  Det har ju nyligen varit stora rubriker om Kamprad och försök till intervju!

  Jag fick verkligen veta! Det är så långt från min och många människors värld, att man inte tror, det är sant! Vi försöker spara på elströmmen, köpa på second hand. Ja, allt för att få det att gå ihop. Så vältrar sig andra... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den nya överklassen : en bok om Sveriges ...