Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2011-06-07
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Oabka-c
ISBN
9789186597115
Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit (pocket)

Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit

(48 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2011-06-07
49
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den nya överklassen erbjuder en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Vi får veta hur dess invånare bor, semestrar och roar sig på andra sätt. Vi får läsa om herrgårdarna, kungajakterna, privatskolorna och de slutna elitsällskapen. Plus om den svans av andra karriärister, som så gärna vill hamna i samma guldsits. BENGT ERICSON är en av Sveriges mest drivna ekonomijournalister. Hans nya bok är en djupgående och underhållande skildring av en samhällsklass vars livsstil är fjärran från vad övriga svenskar kan tillåta sig. Texten är skriven med glimten i ögat, men här finns också en kritisk underton. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna sina svindlande belöningar? Och vad innebär de för sammanhållningen i vårt land? Det troliga är att den kommer att tillhöra standardverken för dem som vill lära sig mer om de ekonomiska krafterna i vårt samhälle.[] Den nya överklassen är en spännande sammanfattning av nuläget i Sverige, såsom Ericson tolkar det och i flertalet fall belägger det.
Anette Kullenberg, Expressen Bengt Ericson skriver med vass och rapp penna. Han sitter på ett fantastiskt källmaterial efter ett helt yrkesliv som journalist i den högsta maktens korridorer.
Ulf Lundén, DalaDemokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit
 2. +
 3. Den härskande klassen : en bok om Sveriges politiska elit

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den härskande klassen : en bok om Sveriges poli... av Bengt Ericson (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Demokrati - modeller i förändring ?
  Boris Millgård, 7 september 2017

  Visar hur nästan alla riksdagsbeslut numera vilar på partipiskan och att
  finansieringen av olika sidoaktiviteter inte är känd av majoriteten i befolkningen. Intressanta jämförelser med tidigare politiska rutiner, kryddat med kända och
  mindre kända historiska utsagor och förklaringar av ledande svenska politiker.

 2. Bra bok men tjatig!
  james, 14 december 2016

  Boken är bra och ger en väldigt bra bild över just Sveriges ekonomiska elit. Jag tycker däremot att boken blir ganska tjatig ganska ofta.

 3. Välskrivet och underhållande
  Sirpa Scherqvist (Västra Frölunda), 8 augusti 2015

  Visste att det finns en grupp människor i Sverige med mycket pengar. Däremot det att de är så sammansvetsade och det från barnsben var för mig en överraskning. Tror dock att det inom gruppen finns craime de la creme dvs de som ligger verkligen på topp. Mycket välskrivet.

 4. Tråkigt. Raljerande

  I motsats till "Jorden de ärvde" är det här v a n s i n n i g t t r å k i g t..!
  I mitt tycke opersonligt skriven. Ur ett "de där"-perspektiv.
  Efter en bra stund skummade jag resten av boken för att se om det kom något mer givande.
  Men icke.
  Skaffa en annan bok.
  Bästa hälsningar/Gunnar Erikssons sågning

 5. Kul och skrämmande läsning
  Antares (Stockholm), 14 oktober 2014

  Kul eftersom boken är mycket kvick och välskriven. Skrämmande för att man får en del fakta om den ekonomiska elitens ohemula rofferier. Ericson vet ju vad han skriver om och han gör det mycket väl. När han sedan skildrat den bottenlösa girigheten hos Wallenberg, Kamprad och de andra finanssläkterna (och kollaborationen med SAP) så drar han dock lite underliga slutsatser som jag inte håller med om: ungefär att om bara alla medborgare har möjlighet att bygga sin egen förmögenhet så får vi ett bättre samhälle. Hmmm.

 6. Bästa boken om finansvalpar,och onödigt rika.

  Har rekommenderat boken till flera vänner. Kan läsas om och om. Författaren har klätt av många som glider omkring och kräver omgivningens respekt.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Den nya överklassen : en bok om Sveriges ...