Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor : konvenansäktenskap och kunglig sängkammarfröjd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2012-09-25
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Medarbetare
Zielinski, Mikael T. (form)
Dimensioner
215 x 140 x 32 mm
Vikt
650 g
SAB
K
ISBN
9789186597306
Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor : konvenansäktenskap och kunglig sängkammarfröjd (inbunden)

Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor : konvenansäktenskap och kunglig sängkammarfröjd

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-09-25
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor skildrar ett antal fascinerande människoöden lysande, dramatiska och sorgliga. Vi får bland annat möta den undersköna Diane de Poitiers som uppfostrade Henrik II av Frankrike och sedan blev hans älskarinna, madame de Montespan som använde häxkonster för att behålla Ludvig XIV:s kärlek, Aurora Königsmarck som avvisades av Karl XII men lyckades förföra August den starke, den intelligenta madame de Pompadour som nära nog styrde Frankrike samt Fredrik I:s älskarinna: Hedvig Taube.
Bland forna tiders kungligheter var skälen till äktenskap framför allt politiska. Oftast var ett giftermål avsett att skapa eller befästa goda relationer mellan två länder. Sedan gällde det för de båda tilltänkta - vanligen tonåriga - makarna, som tidigare bara sett varandra på starkt förskönande porträtt, att snarast producera en arvinge. I sällsynta fall uppstod ömma känslor men ofta var båda lika uttråkade och sökte sin njutning på annat håll.
Många av dessa utomäktenskapliga förbindelser var naturligtvis högst tillfälliga. Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor skildrar i första hand de kvinnor och män som genom sina kärleksrelationer uppnådde en betydande politisk, social och ekonomisk position i olika europeiska länder, främst under 1600- och 1700-talen.

MARGARETA BECKMAN är verksam som styrelseledamot i Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek och som ledamot av den svenska avdelningen av Commission Internationale dHistoire Militaire. Hon har tidigare utkommit med flera böcker, senast Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette (Fischer & Co, 2010).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor : konvenansäktenskap och kunglig sängkammarfröjd
  2. +
  3. I skuggan av giljotinen : svenskarna i franska revolutionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt I skuggan av giljotinen : svenskarna i franska ... av Margareta Beckman (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor : konvenansäktenskap och kunglig sängkammarfröjd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En väldigt intressant berättelsen bok
    susanne malm, 10 juli 2018

    Det var bra och mycket intressant när det gäller kungar och drottning som hade älskare och älskarinnor på 1500-1800 -talet som var otrogen på den tiden och hade ingn aning om detta förrän jag läst denna boken .Margareta gjorde väldigt bra jobbat som hade skrivit historier och fakta oh händelserna på den tiden !

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kungar, drottningar, älskare och älskarin...