Pengarna som försvann : missbruk av det svenska biståndet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2012-09-10
Förlag
Fischer & Co
Dimensioner
220 x 130 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Obq
ISBN
9789186597368
Pengarna som försvann : missbruk av det svenska biståndet (häftad)

Pengarna som försvann : missbruk av det svenska biståndet

Häftad Svenska, 2012-09-10
246
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sveriges internationella bistånd 2008 var 28 miljarder kronor. Det är ett nästintill ofattbart belopp. Om man jämför med vad det på sin tid kostade att bygga Öresundsbron, 20 miljarder, blir siffran mer gripbar. Men var tar pengarna vägen? Används de effektivt och når de fram till de behövande?

Det är frågor som Jan Mosander har ställt sig när han har försökt att granska svenska biståndsaffärer. Svaren han har fått fram har alltför ofta varit att pengarna inte gick till det som skattebetalarna och allmänheten trodde att de var avsedda för.

I "Pengarna som försvann - missbruk av det svenska biståndet" avslöjas bland annat hur Sverige genom så kallat budgetbistånd varit med och betalat förlusterna i en stor banksvindel i Moçambique. Hur 3 miljoner kronor ur Östersjömiljarden satsades på att renovera en synagoga i den lilla lettiska staden Sabile, där det inte längre fanns några judar eftersom de mördades och fördrevs 1941 av lettiska fascister. Dessutom beskrivs hur viktiga biståndsdokument inte går att hitta eller hemlighålls och att en skruvfabrik som kostade 12 miljoner kronor skickades till Afrika, men aldrig tillverkade en enda skruv eftersom den var skrot redan när den kom. Läs också om förpackningsfabriken, värd 5 miljoner, som skänktes till Estland och försvann.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pengarna som försvann : missbruk av det svenska biståndet
  2. +
  3. Livets lotteri : skolor för flickor i Guinea-Bissau

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livets lotteri : skolor för flickor i Guinea-Bi... av Anna Sandkull (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Pengarna som försvann : missbruk av det s...