Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2014-05-09
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
158 g
SAB
Lz Fersen, Axel von, d.y.,Lz Marie-Antoinette, drottning av Frankrike
ISBN
9789186597665
Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette (pocket)

Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2014-05-09
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Få kärlekshistorier har varit så omtalade och gett upphov till så många rykten som den mellan den svenske adelsmannen Axel von Fersen och den franska drottningen Marie-Antoinette. Här finns alla de ingredienser som väcker intresse och skapar evig ryktbarhet: omöjlig kärlek, ädelmod, skönhet, ofattbar rikedom och makt, revolution och ond bråd död.
Axel von Fersen kom från en av Sveriges allra finaste och rikaste familjer och var en exceptionellt stilig man. Marie-Antoinette var drottning vid Europas mest lysande hov. Deras kärlek var av det obetvingliga slaget och övervann alla till synes oöverstigliga hinder.
Boken fokuserar på relationen mellan Axel von Fersen och Marie-Antoinette. Men den skildrar inte bara deras långa kärlekshistoria, utan är också en spännande och annorlunda skildring av franska revolutionen ur den franska kungafamiljens perspektiv. Axel von Fersen var verklighetens Röda Nejlikan och lyckades sånär rädda kungafamiljen undan giljotinen.
Det här är första gången någonsin som en forskare har fått tillstånd från franska riksarkivet att läsa Marie-Antoinettes kärleksbrev i original.

MARGARETA BECKMAN är verksam som styrelseledamot i Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek och som ledamot av den svenska avdelningen av Commission Internationale dHistoire Militaire. Hon har tidigare utkommit med flera böcker, bland annat Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor (Fischer & Co, 2012).

"Beckmans bok är särskilt läsvärd av två skäl. Det ena är att författaren utnyttjat och analyserat tidigare okänt arkivmaterial och annat nytt, som kastar ljus över detta drama. Det andra är att den [...] förmedlar så stark spänning. Jag har återupplevt pojkårens sträckläsning, trots att jag redan 'vet hur det gick'."
Torgny Neveus, Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette
 2. +
 3. En kunglig tragedi : En biografi om Gustav IV Adolf

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kunglig tragedi : En biografi om Gustav IV A... av Mats Wickman (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette
  Ulf Dybeck, 4 december 2017

  Trots att boken närmast är att betrakta som ett vetenskapligt verk, var den mycket underhållande. Vissa partier kunde vara litet tunga och faktaspäckade men det beror naturligtvis på bokens bakgrund.
  Boken ger en realistisk men otäck belysning av vad människor kan drivas till av hat mot en alltför utnyttjande överhet.

 2. bra och spännade bok
  susanne malm, 24 oktober 2017

  Det var fascinerande ,spänning , äventyr och händelser , kärlek , dramatiskt , jag blev helt tagen av hennes son som hamnade i fängelse och var ensam i den mörkret , kan tänka mig det gjorde ont och smärtsam för marie-antoinette och även hon blev halshuggen , alex var djupt sorgen av sin kärlek och vän marie antoinette . Även Alex gick till tragsikt bråd död av denna pöblen fast han var så oskyldligt och jag känner med honom och dem .

 3. En bok med historisk bakgrund
  Sirpa Scherqvist (Västra Frölunda), 4 november 2015

  Boken är välskriven och den innehåller mycket detaljerad fakta vilket gör den extra intressant. Tänk hur nära den kungliga familjen var att komma undan! Det kändes sorgligt att läsa om deras öde och också om hur det gick för Axel von Fersen till slut.

 4. mycket intressant!
  Theréze, 1 september 2015

  Mycket intressant bok om en av tidernas mest omtalade kärlekshistorier. Mycket fakta men ändå lättläst och underhållande. Författaren ger en bra inblick i hur det levde I det franska kungahuset då Marie Antoinette regerade.

 5. Så mycket bättre än en historisk fiktiv roman
  Carin Tisell, 15 augusti 2015

  Ger ett djupt mänskligt perspektiv på ett dramatiskt historiskt skeende. Fast jag visste utgången sträckläste jag och nästan hoppades på en annan utgång!

Visa alla 5 recensioner