Soldaten i ledet : livet i fält för de allierade soldaterna 1939-1945 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2014-08-18
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Inge R L Larsson, Kjell Waltman
Originaltitel
The Sjarå End:The Fighting Man in World War II
Dimensioner
231 x 160 x 32 mm
Vikt
918 g
SAB
K.54
ISBN
9789186597702
Soldaten i ledet : livet i fält för de allierade soldaterna 1939-1945 (inbunden)

Soldaten i ledet : livet i fält för de allierade soldaterna 1939-1945

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-08-18
203
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Nästan trettio år efter den första utgåvan har denna bok uppnått välförtjänt kultstatus [] en fantastisk inblick i såväl den stackars jävla infanteristens erfarenheter av andra världskriget som många andra soldaters. ur Max Hastings förord

Det finns otaliga böcker om andra världskriget där storslagna fältslag reduceras till torra strategier och truppförflyttningar på en karta. Men krig utkämpas av män människor av kött och blod som råkar vara soldater. I denna militärhistoriska klassiker låter John Ellis oss ta del av de allierade soldaternas egna erfarenheter, under det mest förödande kriget genom tiderna, genom att låta dem själva berätta om hur det var att strida i de gyttjiga skyttevärnen i Frankrike, bland flugorna i den vidsträckta afrikanska öknen, på de iskalla alptopparna i Italien och i Asiens klaustrofobiska djungler.

Män kämpar inte för sin flagga eller för sitt land, för marinkåren eller äran eller något annat abstrakt. De kämpar för varandra.
William Manchester, soldat sårad vid Okinawa

Den mest lättfattliga, balanserade, lyhörda och välinformerade studien av soldatens situation som man kan hitta idag.
General John Hackett

JOHN ELLIS är militärhistoriker och författare. På Fischer & Co finns av honom sedan tidigare Fasornas krig, som i samband med hundraårsminnet av första världskrigets utbrott utkommer i pocket i augusti.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Soldaten i ledet : livet i fält för de allierade soldaterna 1939-1945
  2. +
  3. Droger i tredje riket : det dopade blixtkriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Droger i tredje riket : det dopade blixtkriget av Norman Ohler (inbunden).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Soldaten i ledet : livet i fält för de allierade soldaterna 1939-1945. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Röster från förr.
    Kenth Gustavsson, 1 oktober 2014

    Det här är verkligen en bok på gräsrotsnivå, som skildrar den lilla människans utsatthet under en av de värsta katastrofer som drabbat vår värld. Det andra världskriget. Boken bygger på hur de enskilda soldaterna upplevde kriget. Författaren beskriver kort vilken händelse han vill ta oss till och sedan får soldaternas röster berätta om hur de upplevde kaoset vid de olika fronterna. Boken gavs ut första gången 1980 och har sedan kommit ut, delvis omarbetad, vid flera tillfällen, men den känns ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Ellis

Bloggat om Soldaten i ledet : livet i fält för de al...