Bakom Röda arméns linjer : finska fjärrpatrullens sista uppdrag : Operation Hokki (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2014-10-06
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Heidi Granqvist
Originaltitel
Operaatio Hokki - Päämajan vaiettu kaukopartio
Medarbetare
Rahinantti, Laura (form) / Palmgren, Annie (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
158 g
SAB
Kdd.54
ISBN
9789186597764

Bakom Röda arméns linjer : finska fjärrpatrullens sista uppdrag : Operation Hokki

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-10-06

Slutsåld

Bakom Röda arméns linjer baserar sig på krigsveteraners berättelser, dagböcker och fotografier. Författaren har skrivit en viktig skildring av vanliga människor i krig och lyfter även fram ny information om fortsättningskrigets slutskede. Bland annat har han gått igenom tidigare opublicerade dokument från den hemligstämplade operationen som bröt mot det fredsavtal som slutits, då de finska soldaterna befann sig på fiendemark när vapenvilan utlystes.

MIKKO PORVALI (f. 1980) arbetar i Finland som brottsutredare hos polisen och har även haft internationella uppdrag inom finska försvarsmakten samt skrivit för flera tidningar. Bakom Röda arméns linjer är Porvalis tredje bok. Den nominerades till Fack-Finlandiapriset 2011.

en rasande spännande berättelse som jag verkligen rekommenderar!
Göran Engström, Tranås Tidning

Närvarokänslan är stark. Man känner med personerna hur ont det måste ha gjort att få benet genomborrat av kulor och tvingas fortsätta utan möjlighet till smärtstillande [] en unik bok som vittnar om krigets fasor men också om den speciella gemenskap som växer fram under särskilt besvärliga och förfärliga förhållanden.
Soldat & Teknik

Porvali beskriver dramatiken i en lågmäld berättelse som dock i sig är en nagelbitare.
Tomas Frånlund, Örnsköldsviks Allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bakom Röda arméns linjer : finska fjärrpatrullens sista uppdrag : Operation Hokki. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande triller
  Silja Hallberg, 13 december 2018

  Boken berör familjehistorien därför läser jag böcker om andra värdskriget alla borde läsa.
  Högst aktuellt idag :Även i Sverige borde ta lärdom om historien.

 2. Finska "Special Forces" Anno 1944
  Läsare, 17 maj 2017

  Människorna som dessa som skildras mästerligt i den här boken var de som Finland har att tacka för sin 100-års dag. En i mitt tycke fantastisk lärorik, underhållande och spännande bok om den ödesdigra kampen för överlevnad mot alla odds. 3 översiktskartor finns men jag hade önskat fler och att de var mer detaljerade och samordnade med handlingen i texten men det är en försumbar brist på det hela taget. Jag rekommenderar dessutom M. Porvalis "Bakom fiendens linjer . Den första finska fjärrpatrullen på Karelska näset 1941"

 3. Intressant och viktig
  Sasha, 4 oktober 2015

  Boken är en intressant detaljbeskrivning av en specifik händelse precis innan freden slöts mellan Ryssland och Finland. Händelsen den beskriver är en operation av grupp finska soldater, bakom stridslinjen, med uppdrag att störa/förstöra fiendens försörjning till sina trupper av mat, materiel, män etc. Man följer operationen med spänning, fascineras av det oerhörda mod och beslutsamhet som genomsyrar gruppen trots motgångar på vägen.

  Men, i första hand är detta en bok för efterlevande... Läs hela recensionen

 4. Spännande nutidshistoria
  Andreas, 20 augusti 2015

  En bit spännande och av många glömd nutidshistoria. Boken är lika spännande och beroendeframkallande som bästa den novell. En billig underhållning för de intresserade, annars en garanterad uppskattad present till personer som tycker om historia.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mikko Porvali