Frontsoldaten : den tyske soldaten under andra världskriget (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2015-10-12
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Inge R L Larsson, Kjell Waltman
Originaltitel
The German Soldier in World War II
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
238 g
SAB
K.54
ISBN
9789186597931
Frontsoldaten : den tyske soldaten under andra världskriget (pocket)

Frontsoldaten : den tyske soldaten under andra världskriget

(5 röster)
Pocket Svenska, 2015-10-12
55
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Hur blev den tyska armén så effektiv och framgångsrik under den första halvan av andra världskriget? Delvis berodde det på starka vänskapsband och omutlig lojalitet - djupt rotat i det preussiska arvet - som soldaterna drillades lika hårt i som ren krigföring. Men det fanns också andra orsaker. I Frontsoldaten utforskar Stephen G. Fritz den vanliga tyske infanterisoldaten och jämför honom med amerikanskt, engelskt och ryskt manskap. Genom brev, dagboksanteckningar och personliga vittnesmål framträder en rik och nyanserad bild av de tyska soldaternas vardag under andra världskriget.
Med osentimental blick granskas stridens bistra verklighet, särskilt vid den ryska fronten där en majoritet av de tyska soldaterna slogs. De fysiska prövningarna de fick utstå beskrivs, liksom den fruktansvärda ångest det innebar att vara omringad av död och dödande. I boken förklaras också hur de tyska soldaterna, genom nazistisk propaganda, kunde drivas till att genomföra sådana hemskheter gentemot både fiendetrupper och civila. De tyska soldaterna var på många sätt annorlunda än de allierades trupper, men boken tar också fasta på hur lika alla soldater är, oavsett för vem de kämpar.

Frontsoldaten innehåller nya insikter och överraskande information, även för de läsare som är väl insatta i andra världskrigets historia.

STEPHEN G. FRITZ undervisar vid East Tennessee State University i USA och har tysk 1900-talshistoria som specialområde. Hans böcker har rönt stor uppskattning hos både kritiker och vanliga läsare.

"[Boken] ger oss nya perspektiv på det som hände under andra världskriget, överraskande information, även för oss som läst massor av berättelser om denna fasansfulla period i mänsklighetens historia."
Göran Engström, Smålands-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frontsoldaten : den tyske soldaten under andra världskriget
  2. +
  3. Wehrmachts sista ögonvittnen : Hitlers soldater berättar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wehrmachts sista ögonvittnen : Hitlers soldater... av Bob Carruthers (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stephen G Fritz

Bloggat om Frontsoldaten : den tyske soldaten under ...