Kodknäckarnas hemliga liv i Bletchley Park : historien om de män och kvinnor som dechiffrerade den tyska koden under andra världskriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2015-09-04
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Secret Life of Bletchley Park: The WWII Codebreaking Cen
Dimensioner
290 x 165 x 15 mm
Vikt
741 g
SAB
Sei
ISBN
9789186597955
Kodknäckarnas hemliga liv i Bletchley Park : historien om de män och kvinnor som dechiffrerade den tyska koden under andra världskriget (inbunden)

Kodknäckarnas hemliga liv i Bletchley Park : historien om de män och kvinnor som dechiffrerade den tyska koden under andra världskriget

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2015-09-04

Slutsåld

Bletchley Park är den plats där några av andra världskrigets största tekniska och matematiska framsteg gjordes. Här arbetade flera av Storbritanniens främsta begåvningar, som till exempel Alan Turing, och här lades en del av grunden till våra dagars datorer.
Under största hemlighet lyckades en hårt arbetande grupp män och kvinnor knäcka tyskarnas krypteringsmaskin, Enigma. De underrättelser man på så vis fick tillgång till spelade en avgörande betydelse för slaget om Atlanten och striderna i Nordafrika. Det har ibland hävdats att dessa insatser förkortade kriget med upp till två år.
I decennier efter kriget förblev arbetet vid Bletchley Park en hemlighet. De som arbetade där hade tystnadsplikt och fick ingenting berätta, inte ens för sina familjer. Sinclair McKays bok skildrar dessa människor och deras dagliga liv på en märklig plats där det civila och militära samhället möttes för att lösa några av krigets svåraste uppgifter.

SINCLAIR McKAYs bok om Bletchley Park blev snabbt en bestseller och hyllades i England av en enig kritikerkår.

"som vederhäftigt översiktsverk av tilldragelserna i Bletchley Park är McKays bok av stort värde."
Torgny Norin, GöteborgsPosten

"[Bokens] styrka är att den så fint återskapar den speciella atmosfär som gällde vid tiden på denna ovanliga plats.[...] Författaren har bemödat sig om att hitta veteraner och det är deras berättelser som lyser starkast i den här boken."
Soldat & Teknik

"Boken är intressant och ger en inblick i en spännande del av andra världskriget."
Anna Warner, Skaraborgs Allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kodknäckarnas hemliga liv i Bletchley Par...