En röst på SD är en röst på högern (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Katalys Argument
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2014-05-10
Förlag
Kata Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
86 g
SAB
Oc
ISBN
9789186601140

En röst på SD är en röst på högern

Pocket,  Svenska, 2014-05-10

Slutsåld

Sverigedemokraterna (SD) är ett främlingsfientligt parti med en hotfull svans, men SD är också ett högerparti. När SD profilerar sig är udden konsekvent riktad mot socialdemokratin. Trots att Alliansen styrt i snart åtta år väljer SD att rikta agget mot arbetarrörelsen. I riksdagen röstar SD med Alliansen i nio av tio fall när omröstningarna varit blockskiljande. I den konkreta politiken visar sig SD stå till höger.
SD försöker dock själva framställa sig som ett parti som står vid sidan av vänster- högerskalan. Ibland går också de politiska kommentatorerna på SD:s budskap. En orsak är att borgligheten i Sverige sedan två årtionden tillbaka är starkt förknippad med nyliberalismen. SD är ett uttryck för en annan höger - den auktoritära och konservativa - som vill ha en stark statsapparat för att upprätthålla de sociala hierarkierna.
Mats Wingborg kartlägger hur ett stöd till SD ger ett starkare parlamentariskt underlag för högerpolitik. En röst på Sverigedemokraterna är en röst på Reinfeldt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »