Food for thought  : en matnyttig livsstilsbok + 150 recept (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2011-10-11
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Bjelkstam, Stephanie (form) / Nyblaeus, Anne (foto)
Dimensioner
270 x 210 x 25 mm
Vikt
1020 g
SAB
Qcab
ISBN
9789186603151
Food for thought  : en matnyttig livsstilsbok + 150 recept (inbunden)

Food for thought : en matnyttig livsstilsbok + 150 recept

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2011-10-11

Slutsåld

Glamhälsa!
Fler än 150 härliga recept
Allt om superfoods
Kunskap och näringslära på nytt sätt

En perfekt bok för miljömedvetna konsumenter, allergiker, trendsetters, hälsogurus, träningsfreaks och matälskare!

Med inspiration hämtad från London, New York och Los Angeles är Blueberrys intention att göra hälsa och hälsokost lite modernare, lite snyggare och framförallt mer inspirerande och i "Food for Thought" beskrivs filosofin bakom.

Att bry sig om vilken mat vi köper och äter är viktigt för vår hälsa och för vår planet, och det är betydelsefullt att ställa krav för att vi alla ska må bra på lite längre sikt. Men det är också viktigt att inte glömma att njuta av mat och dryck, känna sig glad, inspirerad och ha tid till annat. Helhetsupplevelsen av att leva the Blueberry Lifestyle ska inte bara vara hälsosam utan även hela tiden tillräckligt spännande och tillåtande för att hålla i längden.

Blueberry ger sig inte i kast med kvällstidningarnas dieter och kosthållningar, men beskriver begrepp som "näringstäthet" och "medvetna val" som två grundstenar i konceptet.
I första delen i boken förespråkas de medvetna valen som t ex att välja ekologiskt, rättvisemärkt, miljövänligt, lokalproducerat eller socker- och tillsatsfritt. Vi lär oss om superfoods och får tips för att maximera näringsintaget för att på sikt undvika sjukdom och energibrist. I andra delen av boken välkomnas vi in i köket och bjuds på spännande och vackra recept för frukostar, luncher, mingel och sweets and treats med superfoods

Ulrika Holm är VDn och grundaren som startade Blueberry Lifestyle år 2006 och driver nu butiker/caféer på flera ställen i centrala Stockholm. Hon har hotell- och restaurangutbildning i botten, är utbildad civilekonom och senare även kostrådgivare. Hon har ett brinnande intresse för mat, människor och miljö och efter sju år i Londons finansvärld bestämde hon sig för att sadla om och starta sitt drömföretag. I "Food for Thought" beskriver hon resan som ledde fram till företagets skapande och levererar med ett levande språk en nytänkande livsstil med en hel del glamour och med glimten i ögat!

Delar av boken, främst faktaavsnitt kring näringslära, är skrivna av Anna Berglund, näringsterapeut från företaget ÖrtAnna.
Därför ger jag ut Food for Thought:
Jag är typen som köper varenda ny bok som kommer ut om hälsosam mat och hälsosam livsstil. Så när jag tänder till på något inom området, vet jag att jag gör det både som förläggare och som målgrupp. Den här boken har allt det jag vill ha: inspiration, fakta, recept: och allt lustfyllt och vackert.

Utförande: Inb. Ca 200 sidor
Format: 200x260
Illustrerad med ca 130 bilder
Omslag och form: Stephanie Bjelkstam
Foto: Anne Nyblaeus
Faktaavsnitt/näringslära: Anna Berglund
Utkommer i september 2011
ISBN 978-91-86603-15-1
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »