Konstnärer & deras ateljéer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2012-10-25
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Nilsson, Greger Ulf (form) / Nyblaeus, Anne (foto)
Dimensioner
370 x 220 x 35 mm
Vikt
1544 g
SAB
709.485,Ib
ISBN
9789186603427
Konstnärer & deras ateljéer (inbunden)

Konstnärer & deras ateljéer

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-10-25

Slutsåld

Rum där kreativiteten flödar

Konstnärens ateljé är en mytomspunnen plats. Den romantiska drömmen om ateljén som en fristad för skapande och kreativitet lever kvar i böcker, filmer och konstnärsbiografier. I dag kan vi bara drömma om att hälsa på i ateljén hos legendariska konstnärer som Auguste Rodin, Pablo Picasso eller Andy Warhol. Men i boken Konstnärernas & deras ateljéer får vi möta 26 nutida svenska konstnärer på deras olika arbetsplatser. Vi lär oss att en ateljé i dag kan se ut lite hur som helst: Vissa arbetar i ett hönshus på tomten, andra i en utrymd kontorsbyggnad vid Stureplan eller hemma i lägenheten. För en del räcker det med en mobiltelefon och en dator.
Konstnärernas & deras ateljéer är en bok om konst, kreativitet och inredning. Det är både en presentation av några av vår tids viktigaste konstnärskap och en inspirerande bok med ett generöst bildmaterial från spännande miljöer. Bland de deltagande konstnärerna finns såväl etablerade namn som Anders Widoff och Fredrik Wretman som yngre stjärnor som Ylva Ogland och Tova Mozard.

Initiativtagarna till boken är inredningsstylisten Anette Mörner, vars reportage publicerats bland annat i Sköna hem och Residence, och fotograf Anne Nyblaeus, som arbetat både med ledande svenska magasin och egna bokprojekt. Författaren Bo Madestrand är känd framför allt som kulturjournalist och konstkritiker i Dagens Nyheter. För formen står Greger Ulf Nilson, internationellt prisbelönt grafisk formgivare och gallerist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Konstnärer & deras ateljéer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbart vackra och inspirerande bilder och mycket...
  Annette , 26 december 2013

  Underbart vackra och inspirerande bilder och mycket intressant och informativ text. Kan med fördel ligga framme; både som dekoration och för sitt innehåll.

 2. En bok som snabbt blivit en av mina favoriter i...
  Sandra, 13 augusti 2013

  En bok som snabbt blivit en av mina favoriter i bokhyllan. Intressant och inspirerande att få se konstnärernas arbetsplatser. Bara texterna och bilderna i sig är konstverk.

 3. Ibland är det skönt med lite mindre text och lite mer...
  Oskar G, 12 maj 2013

  Ibland är det skönt med lite mindre text och lite mer bilder. Som en kaffebordsbok med inspirerande bilder om några av våra så nödvändiga konstnärer och deras arbetsplatser. Förhoppningsvis påverkar den utformningen av några av våra vanliga kontor också.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bo Madestrand

Bloggat om Konstnärer & deras ateljéer