De redan döda (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2010-12-09
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Dimensioner
125 x 140 x 6 mm
Vikt
58 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186615222
De redan döda (mp3-skiva)

De redan döda

(5 röster)
Mp3-skiva Svenska, 2010-12-09
107
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Thailand, januari 2005. På ett ödsligt strandhotell möts några överlevare efter tsunamin, var och en med egna skäl att förbli "saknad". Det är N., eller Svensken, Mary med en katt tatuerad i svanken, den vapenkunnige Vladislav och den bittre pakistaniern Reza. Samt amerikanen Adderloy. Den senare verkar inte bara ha obegränsade ekonomiska resurser, han övertalar också gruppen att medverka vid ett bankrån i Kansas för att finansiera sina nya liv. De tar sig in i USA, förbereder sig minutiöst, men när första skottet faller havererar planen och deras tillvaro övergår i en flykt på liv och död.

Stockholm, 2007. Säpo-agenten Ernst Grip beordras att ge sig av till USA. Han förs till militärbasen på Diego Garcia - en atoll i Indiska Oceanen. Väl där ska han hjälpa FBI att förhöra en terrormisstänkt och svårt torterad fånge som man tror är svensk. Sakta men säkert vinner Grip mannens förtroende, men samtidigt börjar han förstå att säkerhetsagenterna är minst lika intresserade av honom själv som av fången i den orangea overallen. Och när namnet Adderloy dyker upp i utredningen inser Grip att hans eget ljusskygga förflutna är på väg att hinna ikapp honom. Snaran dras åt.

Robert Karjel är helikopterpilot och överstelöjtnant i flygvapnet. Han är den enda svenska pilot som har utbildats vid amerikanska marinkåren och flugit deras attackhelikoptrar. Som författare har han jämförts med både Jan Guillou och Frederick Forsyth.

Om De redan döda (2010): "Detta är thrillerns självklara uppbyggnad, och Robert Karjel konstruerar den med en florettfäktares elegans: man ser inte ansträngningen bakom. Men det som gör Robert Karjel till något utöver det vanliga är språket, syntaxen, själva stilen. Konkreta iakttagelser utan transportsträckor och en sorgsen underton. Karjel är en lågmäld betraktare." Lotta Olsson, DN Söndag
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De redan döda
  2. +
  3. Innan evigheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan evigheten av Robert Karjel (pocket).

Köp båda 2 för 162 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om De redan döda