Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (275.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2010-11-19
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789186615277
Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken (ljudbok)

Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-11-19

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kung Carl XVI Gustaf har under hela sitt liv befunnit sig mitt i offentlighetens ljus. Ingen person i vårt land har genom åren varit så uppmärksammad, omskriven och hyllad som han. Men vår bild av honom är präglad av medierna och den tenderar ofta att bli endimensionell. Vem är Kungen egentligen? Hur är han som person och hur uppfattas han av människor i sin omgivning?

Genom samtal med personer som stått honom nära får vi här ta del av en ny bild av vår statschef. Under flera år har författaren intervjuat gamla klasskamrater och lärare, lumparkompisar och befäl, livvakter och anställda vid hovet. De flesta berättar här för första gången om sina minnen av Kungen och fram träder bilden av en helt vanlig människa och av en motvillig monark.

Utgångspunkten för boken har varit att belysa de okända sidorna hos Kungen, de som tidigare inte skildrats och de som vi inte vet så mycket om.

Biografin består av två delar. Den inledande skildrar de första 27 åren fram till och med trontillträdet, med den kvinnodominerande uppväxtmiljön på Stockholms slott, åren i Broms skola, Sigtuna och lumpen. Vi får ta del av hur Kungen uppfostrades och förbereddes för sin kommande livsuppgift med den ständigt närvarande motsägelsen: att Kronprinsen inte var vem som helst men ändå skulle behandlas som alla andra.

I den andra delen får vi ta del av den vuxne monarkens inofficiella liv. Vilka är hans privata vänner, hur ser kretsarna kring Kungen ut och hur ter sig umgänget på fritiden?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En oerhört viktig bok
    -, 24 december 2021

    En bok som på ett bra sätt berättar om hur överklassen kan köpa sex utan några konsekvenser medan andra döms hårt. Det märkliga är att så många låtit sig mutas och försöker mörka historien. Trots att personerna som är inblandade i historien verifierar den så påstår sedan deras jakt kamrat Leif GW Persson att den är osann. Trots att de inblandade har verifierat historien.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna