Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Min kamp (del 1)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2011-05-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Översättare
Rebecca Alsberg
Dimensioner
133 x 133 x 30 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789186615406

Min kamp

(1 röst)
CD-bok, Svenska, 2011-05-25
222 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vinnare av Bragepriset 2009! (Norges motsvarighet till svenska Augustpriset)

"Jag är bara bergtagen. Jag tycker att Min kamp är strålande."DN

Min kamp är Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman. Första delen inleds med en svepande beskrivning av varje människas slutpunkt, döden. Det är runt detta ofrånkomliga faktum boken kretsar, från barndom till vuxenhet.

I centrum står en far som i hela sitt liv agerar på ett sätt som gör honom onåbar och omöjlig att förstå. Boken utgår från Karl Oves nuvarande situation med fru och två små barn i Malmö. Han skriver personligt om hur han tvingats sluta dricka eftersom han då tappar kontrollen och gör sig själv och andra illa.

Så kommer telefonsamtalet från brodern med besked om faderns död. Det som följer är ett hårt uppvaknande och en begravning av en far han aldrig kände.

Karl Ove Knausgård skriver en prosa som är häpnadsväckande exakt samtidigt som den hela tiden låter karaktärerna vara berättelsens medelpunkt. Trots att Min kamp aldrig låtsas vara något annat än roman finns där hela tiden en kuslig känsla av att den handlar om riktiga människor - vilket i sin tur skapat en våldsam debatt om självbiografisk prosa både i Norge och i Sverige. Oavsett vilket kan vi vara säkra på att Min kamp i framtiden kommer att stå som ett ledande exempel på nordisk romankonst i början av 2000-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Min kamp