Min kamp (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (529.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Min kamp (del 1)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2011-05-06
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789186615413
Min kamp (ljudbok)

Min kamp Ljudbok

(25 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2011-05-06

Styckköp

162

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vinnare av Bragepriset 2009! (Norges motsvarighet till svenska Augustpriset)

"Jag är bara bergtagen. Jag tycker att Min kamp är strålande."DN

Min kamp är Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman. Första delen inleds med en svepande beskrivning av varje människas slutpunkt, döden. Det är runt detta ofrånkomliga faktum boken kretsar, från barndom till vuxenhet.

I centrum står en far som i hela sitt liv agerar på ett sätt som gör honom onåbar och omöjlig att förstå. Boken utgår från Karl Oves nuvarande situation med fru och två små barn i Malmö. Han skriver personligt om hur han tvingats sluta dricka eftersom han då tappar kontrollen och gör sig själv och andra illa.

Så kommer telefonsamtalet från brodern med besked om faderns död. Det som följer är ett hårt uppvaknande och en begravning av en far han aldrig kände.

Karl Ove Knausgård skriver en prosa som är häpnadsväckande exakt samtidigt som den hela tiden låter karaktärerna vara berättelsens medelpunkt. Trots att Min kamp aldrig låtsas vara något annat än roman finns där hela tiden en kuslig känsla av att den handlar om riktiga människor - vilket i sin tur skapat en våldsam debatt om självbiografisk prosa både i Norge och i Sverige. Oavsett vilket kan vi vara säkra på att Min kamp i framtiden kommer att stå som ett ledande exempel på nordisk romankonst i början av 2000-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min kamp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Var finns fortsättningen?
    Peter, 12 april 2014

    Mycket bra! Fantastisk! Trovärdig! Angelägen!

    Jag vill ha mer! Jag frågar mig varför de övriga delarna inte kommit som ljudbok? Obegripligt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård