Släke (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (288.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fredrik Broman (del 1)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2011-11-08
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789186615604
Släke (ljudbok)

Släke (ljudbok)

(6 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2011-11-08

Styckköp

149
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det ser ut att bli ännu en vacker sommardag, även om blåsten kommer att göra strandvistelsen mindre behaglig för solbadarna på Gotlands östkust. Vinden för också med sig en påträngande lukt av rutten tång, släke på gotländska.

Kriminalpolisen Fredrik Broman, hans fru Ninni och deras barn har förverkligat en dröm genom att köpa huset i byn utanför Hemse. Fredrik arbetar nu på polishuset i Visby. En dag får han ett larm om ett dött lamm i en sjöbod i Ronehamn. Det verkar som ett skämt först. Tills han får se djuret.

Sedan är det den gamle mannen, Gardelin, som ringer hem till honom på kvällen för att prata om en felparkerad bil med takbox. Men så säger han något om att det luktade släke och plötsligt minns Fredrik en dag i Stockholm utanför en låst lägenhet och lukten av det han sedan hittade därinne. Därefter är inget sig likt på Gotland. Sommarparadiset förvandlas till skräckens ö. Och Fredrik och Ninni inser snart att drömmen håller på att förvandlas till mardröm, att det fasansfulla som skett finns alldeles inpå knutarna.

"Håkan Östlundhs första försök i kriminalgenren måste anses som lyckat. Boken borde ligga högt i SVT:s hög med tänkbara manus att dramatisera." Upsala Nya Tidning

"Tveklöst rekommenderar jag Släke" Hallandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Östlundh