Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Exmoor-trilogin (del 1)
Antal sidor
7
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2011-10-11
Upplaga
1
Förlag
Word Audio Publishing
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Blacklands
Dimensioner
130 x 130 x 22 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789186615673
Mörk jord (cd-bok)

Mörk jord

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
CD-bok, Svenska, 2011-10-11
222
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Belinda Bauers debut är en häpnadsväckande stilsäker psykologisk kriminalroman. Tolvårige Steven försöker hela sin trasiga familj genom att till varje pris hitta liket efter sin morbror Billy, som arton år tidigare tros ha fallit offer för pedofilen och barnamördaren Arnold Avery. När Steven bestämmer sig för att ta kontakt med Avery tar en farlig katt-och-råtta-lek sin början.

Mörk jord [Blacklands] har sålt i över 70.000 exemplar i England och tilldelades 2010 års Golden Dagger, ett av kriminallitteraturens mest prestigefyllda priser.

»Bauers porträtt av psykopaten får blodet att isa sig. Som läsare blir man fullkomligt gripen...« The Independent

»Genuint spännande. Ett psykologiskt konststycke om hoppets grymhet och, i sista hand, oskuldens triumf« The Guardian

»En lysande debutroman, med en högst originell handling och en övertygande kall och ruggig atmosfär Belinda Bauer är ett riktigt fynd.« The Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörk jord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En lysande debut
  Pia, 15 maj 2012

  Mörk jord är Belinda Bauers debutroman. En mycket lyckad debut. Mörk jord är en av de bättre böckerna jag läst på länge.

  Belinda Bauer har blivit lovordad för sitt språk med all rätt. Hon skriver träffsäkert och övertygande. Hon ger verkligen liv till den tolvåriga pojkens röst men även till seriemördaren. Jag är mycket imponerad hur hon kan lyckas framställa seriemördaren Arnold som en människa och individ och inte bara som ett monster.

  Mörk jord är en spännande bok som per... Läs hela recensionen

 2. Ge aldrig upp
  Ammi, 24 februari 2012

  En deckare som kommer stanna hos mig. Hur ett barn söker saningen där ingen annan letar, när alla har gett upp. Den var lite svår startad men om du stannar kvar hos Steven, så kommer du inte ångra dig.
  Trevlig läsning/lyssning.

 3. Mord genom generationer
  Jenkan, 3 januari 2012

  I sitt desperata behov av kärlek och med en rostig spade i hand, finner bokens huvudperson, den olycklige pojken Steven, sitt kall. Han ska hitta sin mördade morbrors kvarlevor någonstans ute på den vindpinade heden. Men var? Steven kontaktar seriemördaren och pedofilen Avery i fängelset för att förmå denne att hjälpa honom. I boken tecknas ett fattigdomens karga och bistra England. Med stor psykologisk klarsynthet visas hur ett barnamord påverkar en familj flera generationer framåt. Lille Steven kommer stanna i mitt hjärta en lång tid framåt.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Mörk jord