Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Exmoor-trilogin (del 2)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2012-03-15
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Översättare
Ulla Danielsson
Dimensioner
130 x 130 x 10 mm
Vikt
207 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789186615826
Skuggsida (cd-bok)

Skuggsida

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2012-03-15
222
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Skulle du veta att det var en mördare du hade framför dig om du såg honom i ögonen?

Shipcott mitt i vintern är ett samhälle med stark sammanhållning, där ingen främling förblir obemärkt. Byns polis Jonas Holly blir därför i dubbel mening chockad när en äldre kvinna hittas mördad i sin säng. Hur kan någon ha tagit sig in och mördat henne utan att lämna några spår efter sig?

När utredningen övertas av en påstridig kriminalinspektör känner sig Holly snart åsidosatt. Ska hans första mordutredning vara över innan den ens hunnit börja? Och som om det inte vore nog är det någon i byn som anklagar honom för att tragedin har inträffat. Det verkar som om någon känner till vartenda steg han tar. Någon som tvivlar på hur han sköter sitt jobb.

När sedan ännu en mycket skör människa blir mördad övergår smädelserna i allvarliga hot. Förblindad av sin växande paranoia, av oro för sin handikappade fru, och av den evinnerligt fallande snön, startar Jonas Holly sin egen desperata jakt på mördaren. Men hoten upphör inte och det gör inte heller morden.

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika. Hennes debutroman Mörk jord belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. Belinda Bauer bor i dag i Wales.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggsida. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kalla kårar
    Pia, 16 maj 2012

    "Skuggsida" är kanske inte riktigt lika bra som debutromanen men bra är den likaväl. Det som lyfter boken utöver det vanliga är Belinda Bauers fantastiska förmåga att förmedla spänning blandat med en krypande obehagskänsla som får det att gå kalla kårar längs ryggraden.

    Det är en välskriven roman som är skickligt berättad och med en mycket spännande intrig. Att den dessutom utspelar sig på den engelska landsbyggden och det är aldrig fel.

    En bit in i boken har jag en teori om... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skuggsida