Mörka platser (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2012-11-19
Upplaga
1
Förlag
Word Audio Publishing
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Dark Places
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
125 x 140 x 7 mm
Vikt
60 g
SAB
Hce
ISBN
9789186615963
Mörka platser (mp3-skiva)

Mörka platser

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Mp3-skiva Svenska, 2012-11-19
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Libby Day var sju år när hennes mamma och två systrar mördades i »Satansoffret i Kinnakee, Kansas«. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård genom den iskalla januarivintern. Hon förlorade några fingrar och tår, men överlevde och vittnade ryktbart om att hennes femtonårige bror, Ben, var mördaren. Tjugo år senare sitter Ben i fängelse, och Libby lever på smulorna från en bankfond som en gång upprättats av välvilliga personer.

»Mordklubben« är ett makabert hemligt sällskap, besatt av notoriska brott. När de letar upp Libby och pumpar henne på detaljer bevis de hoppas ska kunna få Ben frigiven kläcker Libby en plan för att kunna tjäna pengar på sin tragiska historia. Mot en avgift tar hon på nytt kontakt med personerna från den där kvällen och rapporterar sina fynd till klubben. Kanske tvingas hon erkänna att hennes vittnesmål inte var så väl underbyggt trots allt ...

Bit för bit träder den otänkbara sanningen fram, och Libby finner sig vara tillbaka där hon började på flykt undan en mördare.

GILLIAN FLYNN (f. 1971) föddes i Kansas City i Missouri. Hennes debut, den litterära thrillern Sharp Objects, kom ut 2006 och blev den första bok som någonsin tilldelades två av brittiska Crime Writers Associations prestigefyllda Dagger-priser på ett och samma år. Tre år senare hyllades Mörka vrår närmast unisont i både amerikansk och brittisk press.

Gillian Flynn är äkta vara, en skarp, inträngande och fängslande historieberättare med en särskild talang för det makabra.
STEPHEN KING
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mörka platser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mörka platser
  Bokälskaren, 24 januari 2014

  När Libby Day var sju år gammal mördades hennes mamma och två systrar, och brodern har sedan dess suttit i fängelse för dådet, till stor del baserat på Libby Days vittnesmål.

  Det har nu gått 24 år, och de fonder som upprättades när Libby Day var liten har nu tagit slut, och hon måste hitta ett annat sätt att försörja sig. Inga tidningar eller andra media är längre intresserade av det gamla brottet; en 32-årig kvinna får inte lika mycket sympatier från folket som en lite flicka får, o... Läs hela recensionen

 2. Hade tyvärr redan läst den. Tyvärr lika medioker som...
  Christina Bro, 9 oktober 2013

  Hade tyvärr redan läst den. Tyvärr lika medioker som förra gången.
  Ingen bok som fungerar för mig. Visst underhållsvärde ja men inte mycket mer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gillian Flynn