Atlas över avlägsna öar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2012-12-03
Upplaga
1
Förlag
Pequod Press
Översättare
Carl Henrik Fredriksson
Originaltitel
Atlas der abgelegenen Inseln
Illustratör/Fotograf
Judith Schalansky
Dimensioner
260 x 190 x 15 mm
Vikt
584 g
SAB
Udadb,551.42
ISBN
9789186617172

Atlas över avlägsna öar

Femtio öar som jag aldrig besökt och aldrig kommer att besöka

(57 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-12-03
439
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Eftersom hon föddes på fel sida om Berlinmuren var det bara genom fantasin som Judith Schalansky kunde resa. Med denna bok har hon skapat sin egen atlas, och tar oss med till 50 avlägsna platser från Tristan da Cunha till Clipperton Atoll, från Christmas Island till Påskön. Sällsynta djur och udda mäniskor fyller sidorna: strandsatta slavar och ensamma naturforskare, vilsna upptäcksresanden och frustrerade fyrvaktare, myterister och skeppsbrutna. Fåtöljresenären som följer med på dessa resor kommer strax uppleva dessa platser som visserligen finns i verkligheten, men som kommer till liv genom fantasin.

Judith Schalansky föddes 1980 i Östtyskland, nära Österjökusten. Hon studerade konsthistoria vid Freie Universität i Berlin och grafisk design vid Fachhochschule Potsdam. Hennes typografiska handbok om den tyska frakturstilen, Fraktur mon amour, gavs ut 2006 och vann ett flertal priser. Hennes första roman, som handlade om marinuniformen, Blau steht dir nicht (Blått är inte din färg), publicerades 2008.

En underbar bok som kombinerar poetiska berättelser med vackra kartor.Time

Ett fullständigt utsökt objekt: en Wunderkammer och ett bestiarum.The Guardian

Charming, kuslig och lysande! New Yorker

Storslagen bokkonst!Der kulturspiegel

Att öppna denna fullständigt fängslande bok är som att förvandlas till Robinson Kruse, åtminstone för en stund.Die Zeit
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Atlas över avlägsna öar
 2. +
 3. Förteckning över några förluster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förteckning över några förluster av Judith Schalansky (inbunden).

Köp båda 2 för 712 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Atlas över avlägsna öar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok att fåtöljresa i
  Susmoll, 2 december 2021

  Underbar bok för kartnördar och eskapister. Vackra kartor och beskrivningar. Inledningen om varför boken skrevs är också fascinerande. Perfekt julklapp. Jag kommer att köpa fler.

 2. Poetiskt
  Ivar, 15 april 2016

  En mycket vacker och välgjord bok att ha i bokhyllan och plocka fram en "novell" ur med jämna mellanrum. Taktil och lågmäld.

 3. Fascinerande!
  Pär Lindberg, 21 mars 2014

  Den här boken behöver upplevas! Har du någon gång undrat över alla ensliga öar i kartboken så är denna ett måste! Och det är en riktigt snygg bok också!

 4. Ingen människa är en ö.
  Lieselotte Jürgensen, 18 mars 2014

  Det är en fin, annorlunda, mycket läsvärd och vacker bok. Den ställer stora krav på tryckets kvalitet och den svenska andra utgåvan uppfyllde inte helt mina förväntningar på den punkten - jämfört med den tyska.

  "Ingen människa är en ö, sig själv tillräcklig; varje människa är en del av världen, en del av det stora hela."
  John Donne 1572-1631

  Med vänlig hälsning
  Lieselotte Jürgensen

 5. När jag läste om denna bok så slog det mig vilken...
  Mostern, 15 december 2013

  När jag läste om denna bok så slog det mig vilken perfekt julklapp den kommer att bli till min systerson som älskar kartor och öar! Jag har bläddrat försiktigt i den och den verkar just så ljuvlig och spännande som jag hoppats!

 6. Av mig själv i julklapp fick jag boken "Atlas över...
  Elyong, 3 september 2013

  Av mig själv i julklapp fick jag boken "Atlas över avlägsna öar" av Judith Schalansky. Bara titeln fick mig att hoppa högt när jag hörde anmälan av boken på P1, eftersom jag i hela mitt liv haft en oförklarlig fascination för ensligt liggande - och helst obebodda - öar. Och då särskilt dem i riktigt otillgängliga hav.

  Jag köpte två exemplar av boken; ett till mig och ett till en god vän som delar min fascination för dessa nästan bortglömda och perifärt onödiga prickar på kartbladen. ... Läs hela recensionen

 7. Kul idé och framförallt kreativt genomförande...
  TG, 16 juni 2013

  Kul idé och framförallt kreativt genomförande beträffande form, layout och illustrationer. En bok som väcker tankar på detta att resa i fantasin och skapa sig egna bilder av platser man inte kan eller i vissa fall inte ens vill besöka. Det reses och skitas ner tillräckligt mycket ändå i dagens verkliga värld - ett slags sökande efter något man inte vet är vad.

 8. Jag tyckte att boken var jättevacker och väldigt...
  Torbjörn Wuopio, 28 maj 2013

  Jag tyckte att boken var jättevacker och väldigt fascinerande. Många av öarna i boken kände jag inte till sedan tidigare. Otroliga berättelser har utspelat sig på de mest isolerade, vindpinade platser man kan föreställa sig.
  En fullträff!

 9. En poetisk och vacker bok för fåtöljresandet....
  Birgitta K, 20 maj 2013

  En poetisk och vacker bok för fåtöljresandet. Filosofiska betraktelser om livsbetingelser blandas med triviala händelser från jordklotets avlägsna platser. Inget för faktaletaren, men desto mer för resenären som reser lika gärna i tanken som i verkligheten. Svårläst typsnitt i förordet. Extra plus för de fina kartorna, alla i samma skala.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Judith Schalansky