Öresund / Øresund (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2014-08-11
Upplaga
1
Förlag
Pequod Press
Medarbetare
Webb, John S. (foto)
Dimensioner
167 x 305 x 14 mm
Vikt
530 g
SAB
Nc.08
ISBN
9789186617257
Öresund / Øresund (inbunden)

Öresund / Øresund

Inbunden Svenska, 2014-08-11
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med kamerastativet placerat gränsle över Öresund skildrar John Webb i sin ny bok de båda sidorna av vattnet med sina fantastiska panoramabilder. Fotografierna tar oss från norr till söder, och bokens 33 uppslag skildras båda sidor av sundet på en angivna latitud.

Ur landskapsarkitekt Thorbjörn Anderssons efterord:
"Det sägs att de brynzoner som förekommer i naturen alltså själva växlingen mellan slutna skogsbestånd och öppen äng är de rikaste, de mest mångformiga och dessutom de platser där nya introduktioner och kolonisationer av flora och fauna sker. Det finns en term för dessa flödiga, mångformiga och föränderliga brynzoner ekoton. Kanske är Öresund en demografisk och kulturell ekoton. Trots ideliga bekymmer med passtvång, tullar och krigstillstånd har kontakterna över sundet egentligen aldrig upphört. Trots antagonism, fejder och konkurrens har Öresund och dess omland en egen särart, kanske väl så intressant i de folkliga, vardagliga kontakterna som fotbollsmatcher i Köpenhamns Parken och traditionen att tura med Elefantöl och räkmacka mellan Helsingborg och Helsingör, som i nationell politik. I Öresundsregionen finns ett syskonskap med jämförelser, gnabb och gråt men också kärlek, skratt och känsla av samhörighet.
[] Kanske ser vi vid Öresund idag ett samarbete där skiljaktigheterna har gjorts till en dygd, en identitetsskapare, snarare än ett hinder för ömsesidig förståelse. Det finns få ställen i Sverige och i Danmark varifrån man så ansträngningslöst kan göra sig en kort resa och plötsligt befinna sig i en annan kultur."

John Webb är född i London 1950 och bor sedan 40 år i Skåne. Han har som fotograf ett stort intresse för det odlade och det till våra syften anpassade landskapet, och har ett tiotal böcker och ett trettiotal utställningar bakom sig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Öresund / Øresund
  2. +
  3. Urbanismer : dagens stadsbyggande i retorik och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Urbanismer : dagens stadsbyggande i retorik och... av Marcus Adolphson, Thorbjörn Andersson, Bosse Bergman, Vania Ceccato, Margaret Crawford (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna