Hög grumlighet noterades (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-05-11
Förlag
Pequod Press
Dimensioner
197 x 145 x 17 mm
Vikt
379 g
SAB
Ncba
ISBN
9789186617448
Hög grumlighet noterades (inbunden)

Hög grumlighet noterades

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-05-11
240
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Segeå, ett av våra mest åsidosatta vattendrag, visade sig också vara ett av de mest intressanta. Författaren Valle Westesson och Nils Bergendal gav sig ut på en upptäcktsfärd från mynning till källa och hittade inte bara en levande kulturbygd med fabriker, plöjda åkrar och golfbanor utan också mängder av hälsningar från det förflutna. Vid Segeås strand har arkeologer grävt fram vad som visat sig vara en av Sveriges äldsta boplatser. En familj renjägare stannade till där i några veckor för 11000 år sedan, och idag tronar en av landets mest svårforcerade motorvägsrondell på samma plats. Hög grumlighet noterades är berättelsen om det stora och det lilla, en hembygd skildrad med personliga ord och bilder.

Förord av Peter Törnqvist.

Valle Westesson är komiker och författare. Han har skrivit om kulturgeografi i den populära bokserien 100 balla ställen. Han har också skrivit teaterpjäser åt Malmö Stadsteater och TV-manus åt SVT.

Nils Bergendal är fotograf och filmare. Hans senaste film, animationen German Shepherd, blev internationellt prisad. Hans förra bok The Name of Us handlar nedläggningen av Zoologiska museet i Lund.

Peter Törnqvist är en svensk författare som gjort sig ett namn genom sin humor och sitt språkliga egensinne. För romanen Kioskvridning 140 grader blev han nominerad till Augustpriset 2010.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hög grumlighet noterades
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 319 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna