Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-02-03
Förlag
Ord & Visor
ISBN
9789186621797

Jag ska bli kustjägare E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-02-03
149
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Kustjägarna uppträdde professionellt och självsäkerheten brann i deras ögon. De var självsäkra, men ändå ödmjuka. Jag kunde inte se mig mätt på dem. Min tajta uniform kändes som ett skal, vilket endast tjänade till att hålla ihop en söndertrasad människa. Det kändes som att jag aldrig skulle bli någon kustjägare. Avståndet mellan dem och mig var för stort.

Jag tänkte på min röda t-shirt och mindes hur jag burit den som ett bevis. På vad fattade jag inte. En t-shirt! Man förvandlades inte till kustjägare på grund av en röd t-shirt. Konstigt hur svårt det var att inse. Kustjägare var något man blev inne i huvudet och det var därför vägen dit var så svår.

CM Jönsson är född 1971 och bosatt utanför Malmö.

JAG SKA BLI KUSTJÄGARE är hans debutroman. Boken är en skildring som bygger på dagboksanteckningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag ska bli kustjägare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk insyn i dåtidens kustjägare
    Christian Rane, 16 juli 2017

    Läste denna när jag var på väg att göra lumpen. Jönsson gör ett fantastiskt jobb med att beskriva och återge livet som kustjägare utan att tappa mystiken kring deras traditioner. Väl värd att läsa över ett par kvällar och drömma sig bort bland stenhårda marscher, paddlingar och sömnlösa dygn.

Visa alla 1 recensioner