De osynliga brösten / The invisible breasts (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2014-09-23
Upplaga
1
Förlag
Nygren & Nygren
Översättare
B J Epstein
Medarbetare
Ubbe, Elisabeth (foto)
SAB
In
ISBN
9789186623517
De osynliga brösten / The invisible breasts (inbunden)

De osynliga brösten / The invisible breasts

Inbunden Svenska, 2014-09-23

Slutsåld

De osynliga brösten är en bok om bröst och amning i Sverige idag. I en tid då offentlig amning anses störande och till och med stötande har fotografen Elisabeth Ubbe fotograferat amning på kvinnors villkor och utan att göra de vanliga romantiserande amningsbilderna i motljus och vacker natur. Istället fångar hon vardagsamning i hemmet, på stan, i lekparken och på andra platser där kvinnor vistas med sina barn.

Hon har också fotograferat kvinnor topless i situationer där de normalt skulle varit påklädda. Dessa bilder är en kommentar till de bilder och idéer om kvinnokroppen som finns i det allmänna rummet och som påverkar kvinnors självbild och därmed också deras tilltro till att kunna amma.

De 42 fotografierna i boken bildar en mosaik av samtidsbilder och inspirerar till reflektion kring vilka bilder av kvinnor vi matas med och vad som skulle hända om vi istället såg vanliga, oretuscherade kvinnor och amning på bild.

-----------------------------------------------------

Invisible Breasts is a book about breasts and breastfeeding in Sweden today. At a time when breastfeeding in public provokes negative reactions, Elisabeth Ubbe has photographed everyday breastfeeding and women who are topless in situations when theyd normally be dressed. The 42 photographs and the womens own stories in the book inspire the reader to reflect on the pictures of women and breastfeeding that we are offered by the media.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Ubbe

  • Kvinnlig könsstympning

    Elisabeth Ubbe

    - Om kvinnan kommer från ett riskland så frågar jag helt enkelt: "Jag vet att omskärelse av kvinnor är tradition i ditt hemland, vet du om du har blivit omskuren?" Jag frågar också: "Är det någon som har frågat dig om det här?"...

Bloggat om De osynliga brösten / The invisible breasts