Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2018-01-16
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Lily Ålund
Originaltitel
A Tale of Two Cities
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 31 mm
Vikt
559 g
SAB
Hc
ISBN
9789186629113
Historien om två städer (inbunden)

Historien om två städer

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-01-16
119 189 Du sparar 70 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Charles Darnay gör allt för befria sig från sitt arv och sin historia. Men nu råkar han vara infödd i den styrande klassen i Frankrike. Vi befinner oss mitt i tiden för den franska revolutionen.
Historien om två städer [A Tale of Two Cities, 1859] är Charles Dickens mäktiga roman om den kanske viktigaste enskilda politiska händelsen i Europas historia - den franska revolutionen - författad 70 år efter att den ägde rum. Metropolerna Paris och London är här motpoler, på oförglömligt vis besjälade, samtidigt som de är spelplatser för människor som till det yttersta tvingas ta sina öden i egna händer.
En av den engelska litteraturens största klassiker, här i svensk översättning av Lily Ålund.

CHARLES DICKENS [1812-1870], född i Portsmouth i England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Dickens skapade en fiktiv värld som reflekterade de sociala och teknologiska förändringarna under den viktorianska eran. Han var ytterst produktiv och skrev såväl romaner, både i längre och kortare format, som noveller, dramatik och essäer. Till hans mest berömda verk hör även David Copperfield, Oliver Twist, Lysande utsikter, En julsaga och Pickwickklubben.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historien om två städer
 2. +
 3. Baskervilles hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Baskervilles hund av Arthur Conan Doyle (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Historien om två städer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. billigt nytryck
  kerstin wallner, 4 april 2018

  Köp en äldre utgåva i stället! Den här "nya" är ingen nyöversättning, saknar förord och illustrationer . Hitta en äldre på antikvariat istället!!!

 2. Besvikelse
  , 28 februari 2017

  Titeln är ingen nyöversättning utan endast ett nytryck. Meningbyggnaden är ålderdomlig och följer engelskan med blan annat kommatering framför "och". Störande. Språket är onödigt komplicerat. Finns inget flyt i texten. Läs hellre översättningen från 1962 på annat förlag. Synd då jag har väntat två år på denna titel som jag förutsatte var en nyöversättning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Charles Dickens