Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Thora Gudmundsdottir
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2012-09-13
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Anna Gunnarsdotter Grönberg
Originaltitel
Hörfdu á mig
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 160 x 45 mm
Vikt
754 g
SAB
Hce
ISBN
9789186629236

Eldnatt

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-09-13
148
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand.

Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Gudmundsdóttir blir påmind om den, av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen? Varför har han kontaktat henne?

Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott, med dödlig utgång, kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen.

I översättning av Anna Gunnarsdotter Grönberg.

Yrsa Sigurdardóttir [f. 1963 i Reykjavík] har blivit översatt till ett trettiotal språk och rönt stora framgångar i såväl Europa som usa och Japan för sitt säregna sätt att kombinera deckargenren med övernaturlig skräck. Eldnatt är en ny, fristående roman om advokaten Thóra Gudmundsdóttir.

»Yrsa Sigurdardóttir levererar suveränt kyliga atmosfärer och återkommande rysningar av spänning: Hon sällar sig med all rätt till frontlinjen av nordiska kriminalförfattare.« THE TIMES

»Islands svar på Stieg Larsson.« THE DAILY TELEGRAPH

»Står sig vid en jämförelse med den allra främsta kriminallitteraturen, oavsett ursprung.« TIMES LITERARY SUPPLEMENT

»Yrsa Sigurdardóttir är lysande på att frammana en atmosfär av smygande hot och overklighet.« THE GUARDIAN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eldnatt
  2. +
  3. Jag ser dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ser dig av Yrsa Sigurdardottir (inbunden).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eldnatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande ny islänning
    Amsa från Min Hylla, 22 september 2012

    Det här är den fjärde romanen om advokaten Thóra Gu∂mundsdottir. Här får hon i uppdrag att undersöka ett fall där en ung pojke med downs syndrom dömts för mordbrand. Det gruppboende han bodde på brann ner och fem människor dog. Men var det verkligen han? Förutom mystiska telefonsamtal, mörka hemligheter, korruption och (kanske) hemsökelser finns här också en bild och kritik av den isländska välfärdspolitiken och den ekonomiska kollapsen. Man får en liten inblick i hur det kan vara att l... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yrsa Sigurdardottir