Baskervilles hund (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-05-31
Förlag
Modernista
Översättare
Sven-Ingmar Pettersson
Originaltitel
The Hound of the Baskervilles
Dimensioner
215 x 140 x 18 mm
Vikt
326 g
SAB
Hce
ISBN
9789186629373
Baskervilles hund (inbunden)

Baskervilles hund

Inbunden Svenska, 2022-05-31
201
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 11 format & utgåvor
Den unge sir Henry Baskeville har ärvt ett gods i sydöstra England - Baskerville Hall på Dartmoorheden. Ute i mörkret och dimmorna över heden finns, enligt en uråldrig legend, en grotesk, mordisk svart hund, som hundratals år tidigare ska ha dödat en anfader till ätten Baskerville. Och vid sidan av den nyligen avlidne sir Charles Baskervilles kropp har man funnit spår av något som förefaller vara en enorm hund.
Fallet intresserar den kräsne detektiven Sherlock Holmes, och han skickar sin vän och vapendragare doktor Watson till det dystra Baskerville Hall för att hedra den döde och göra efterforskningar om heden, dess invånare och dess myter. Både Holmes och Watson avfärdar först historierna om demonhunden, men innan mysteriet får sin lösning kommer dimmorna och mörkret att tätna.
Baskervilles hund är den tredje av Arthur Conan Doyles romaner om geniet och detektiven Sherlock Holmes. Berättelsen publicerades först som följetong i The Strand Magazine under åren 1901 och 1902. I svensk översättning av Sven-Ingmar Pettersson.

Sir Arthur Conan Doyle, född i Edinburgh 1859, var en skotsk läkare och författare, mest känd för sina berättelser om den stilbildande mästerdetektiven Sherlock Holmes. Totalt skrev Doyle 56 noveller och 4 romaner om Holmes och doktor Watson. Han dog 1930 i East Sussex.
Visa hela texten

Fler böcker av Arthur Conan Doyle