Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2011-10-22
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Marie Silkeberg
Originaltitel
Azorno
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce,839.81374
ISBN
9789186629434
Azorno (häftad)

Azorno

(2 röster)
Häftad Svenska, 2011-10-22
239
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De älskar samma man, författaren Sampel. Fem kvinnor börjar på var sin berättelse om varandra. Vad var det som hände i Rom, hur kändes det, vad gjorde hon med det jag lämnade efter mig - Är hon också gravid?

Azorno är en roman som befinner sig vid sidan av, i berättelsens olika versioner. Fem kvinnor ockuperar varandras fantasi, finns de kanske bara i det föreställda - Och snart spelar det ingen roll vem av dem som är utvald, vem som står Sampel närmast. Berättelserna förvandlas och lever, upprepas och muterar, förskjuts och tas om. Det är sent sextiotal, det handlar om människans kamp med språket och språkets lek med människan. Om det som förbinder oss med varandra och om sanningens slutgiltiga sönderfall.

Azorno utkom på danska 1967 och har blivit den mest mytomspunna av poetikonen Inger Christensens musikaliskt exakta romaner.

»Inger Christensen, ett av Nordens, och världens, starkaste författarskap som försett oss med magiska sonettkransar, rekviem, fjärilar, ljus, gräs i en lyrik av högsta specifika vikt. Hon är modernist, språksprängare och ordhelare. Människan är i hennes diktning rik och problematisk, tonen hög. Hos henne klingar tankarna, ande strömmar genom kropparna, i själen bankar kött och blod.« MARIA SCHOTTENIUS, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Azorno
  2. +
  3. Del av labyrinten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Del av labyrinten av Inger Christensen (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inger Christensen