Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2011-09-10
Förlag
Modernista
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc
ISBN
9789186629939

Dödas kärlek

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-10
114
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ronnie Peterson går på gymnasiet när formel 1-esset Ronnie Peterson kraschar på Monzabanan i Italien. Att dela namn med den berömde döde ger den unge Ronnie en oväntad uppmärksamhet i skolan. »Jag är inte Ronnie Peterson«, upprepar han för sig själv, i en dubbel känsla av isolering och obestämd frihet.

Det är tack vare sammanträffandet med namnen som han möter Hedvig Helander. Hennes föräldrar omkom i en bilolycka två år tidigare, men de har ännu en stark inverkan på hennes liv. Ronnie och Hedvig inleder en relation på ovanliga premisser och med hemliga regler.

Det borde inte vara möjligt med en lycka som den Ronnie känner, över en sådan avlägsen kärlek som Hedvigs. Men så lyser också hela livet med ett sällsamt sken i Björn Runeborgs roman.

BJÖRN RUNEBORG föddes i Visby 1937. Han debuterade 1962 med romanen Utflykten. Ett flertal av hans böcker har nominerats till Augustpriset. 2008 tilldelades han Sveriges Romanpris för romanen Dag.

»Björn Runeborg tar läsaren milt i handen och lotsar henne långsamt men säkert in en värld som i allt liknar verkligheten, bara uppförstorad, mer skimrande, mer betydelsediger. Och han gör det med hjälp av en prosa som äger en närapå bländande skärpa och en lika lågmäld som uppfordrande klang. Med Dödas kärlek visar Björn Runeborg än en gång att han är en av våra verkligt stora författare.« EVA JOHANSSON, SVENSKA DAGBLADET

»Björn Runeborg berättar exakt och koncentrerat. Med små medel dirigerar han en obegriplig och makaber dödsdans medan det ser ut som om pojkar och flickor träffas och gör läxor.« MARIA SCHOTTENIUS, DAGENS NYHETER
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödas kärlek
 2. +
 3. Ritual

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ritual av Mo Hayder (inbunden).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dödas kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Typisk Runeborg
  Sören Westin, 26 juli 2014

  Alla som liksom jag uppskattar Runeborgs speciella romankonst får sitt lystmäte för
  den är typisk för honom men når inte upp till hans allra bästa.

 2. Inte bara dödas kärlek
  Amsa från Min Hylla, 10 september 2011

  Jag ska väl först erkänna att jag nog inte skulle ha läst boken om inte jag fått den för att skriva om den. Det är jag väldigt glad för eftersom det är en roman som kommer att klinga länge i mig. En förrädiskt vardaglig och enkel berättelse om några ungdomar som tar sin början den 11 september 1978 då racerföraren Ronnie Petersson omkommer i en krasch. Romanens unge gymnasist - Ronnie Petersson - får en sorts existentiell aha-upplevelse när han uttalar orden "jag är inte Ronnie Petersson" Han... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Björn Runeborg