Brev från en bruten horisont (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2011-05-19
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Dimensioner
185 x 125 x 13 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789186634070
Brev från en bruten horisont (häftad)

Brev från en bruten horisont

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-05-19
139
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst, grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvandlats till vatten, liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom, naken och utmärglad, vilse i en segelbåt på norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap, på handfast kurs mot sitt eget förfall."

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika, som funderar på att göra slut. Helst bland folk, för att kunna bevara någon slags värdighet. "Om två veckor, på stormarknaden." Men tidigare generationer hänger över hans axel, och en röd tråd spänner genom tid och rum, knyter ihop två älskande med varandra.

Calle Brunell är född 1979, uppvuxen i ett kollektivhus i Eskilstuna och bor nu i Stockholmsförorten Kärrtorp med sin son. Däremellan har han bott på ett Walesiskt slott och ett Tibetanskt munkkloster. Efter att bland annat ha arbetat med hemlösa kvinnor och traumatiserade barn, utbildar han sig nu till psykolog.

"Brev från en bruten horisont" är Calle Brunells debutroman. Det är en gåtfull, sprakande berättelse om kärlek, som rymmer både havsdjup och himlasång.

"Svindlande vackert om rädsla, passion och dårskap. Jag kommer på mig själv med att gång efter annan stanna upp och hämta andan, ler och gråter om vartannat. En roman att förlora sig i, dröja sig kvar vid och återkomma till."
Malin Forsberg, journalist

"Många stora känslor beskrivs och beskrivs mycket väl. Man lägger ett pussel medan man läser den här romanen. Pusslet blir större och vackrare för var sida man lämnar bakom sig."
Bokbloggen Stringhyllan

"En fantastisk skröna om kärlek, sorg och längtan. Språket är ömsom lakoniskt konstaterande och böljande bildrikt. En uppiggande annorlunda debutroman - att förundras över och förtrollas av!"
Marie-Louise Lidén, Tidningen Må Bra
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brev från en bruten horisont
 2. +
 3. Brev från en bruten horisont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brev från en bruten horisont av Calle Brunell (pocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brev från en bruten horisont. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Arvet som binder oss samman
  Leah Alexandra, 7 maj 2012

  Det fanns ett djup i varje karaktär alla hade sin egen historia att berätta vilket gör det omöjligt att bli lämnad oberörd. Allteftersom jag kom längre in i boken började jag inse att Brunell delade ut pusselbitar. Först flera pusselbitar senare förstod jag sambanden mellan hans karaktärer och alla tidigare kapitel rusade ikapp mig och översköljde mig i en våg. Först då lät jag den omsluta mig.

  Det finns bitar som kommer att sitta kvar ett bra tag; som Williams upplevelser av sin mor... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Calle Brunell

 • Man : i ljuset av #metoo

  Calle Brunell

  Fördämningarna brast när uppropet #metoo drog in över Sverige hösten 2017. Tusentals kvinnor vittnade om övergrepp, våld och hot. För många kvinnor kom kraften i uppropet inte som någon överraskning, men många män var helt oförberedda på den stark...

Recensioner i media

"en mycket läsvärd och lovande debutroman som definitivt höjer sig över mängden och som vittnar om såväl språklig förmåga som psykologiska insikter hos författaren."
- BTJ, Rickard Lindholm

"en imponerande debut"
- Folket

"En fantastisk skröna om kärlek, sorg och längtan. Språket är ömsom lakoniskt konstaterande och böljande bildrikt. En uppiggande annorlunda debutroman - att förundras över och förtrollas av!"
- Må Bra

"Likt en havsbris tar orden dig med på en förunderlig resa mellan tid och rum. Det blir aldrig splittrat eller rörigt, istället får det slitna ordet 'skröna' en ny glans. En magiskt vacker bok."
- Tara

"som att öppna en låda med exploderande konfetti, en kaskad av starka känslor som skjuter upp i läsarens ansikte."
- Arbetarbladet

Bokvideo