Det borde finnas regler (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2012-02-20
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Bååth, Louise (form)
Dimensioner
186 x 126 x 25 mm
Vikt
352 g
SAB
uHc
ISBN
9789186634186

Det borde finnas regler

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-02-20

Slutsåld

Jag heter Mia. Eller egentligen Maria, men jag hatar det namnet okej? Dont call me that. Jag står inte för det. Det är inte som att jag fick vara med och bestämma.
Jag är för att man själv ska bestämma om saker och ting här i världen. Fatta hur allt hade blivit så mycket bättre liksom. Skolan, livet, allt.
Jag är fjorton år. Man kan tänka sig att det skulle betraktas som vuxet. Fast det betyder mest ingenting. Jag är i förberedelse, kan man säga.

Mia bor in the middle of nowhere och det enda som händer där är att hennes bästis Mirjam har en hangup på en som heter Per, som är minst lika gammal som hennes pappa. Fast egentligen är allt bara tråkigt och vanligt, inte alls Los Angeles. Tills Vlad dyker upp, med hatt och hängslen och ett band och egen lägenhet. Men hur ska man våga, när det inte verkar finnas några regler?

"En fjortonårig flickas balansgång mellan barnliv och vuxenvärld skildras med imponerande språkkänsla av debutanten Lina Arvidsson. Man öppnar hennes tonårsroman Det borde finnas regler och hamnar i en inre monolog, fylld av jargong och anglicismer, halsbrytande överdrifter, splittrad, rörig och alldeles övertygande."
Svenska Dagbladet

"Med absolut gehör för det samtida ungdomsspråket skriver Arvidsson fram en vass, ocensurerad fjortisblick"
Dagens Nyheter

"som att stå med örat intill väggen och lyssna tillbaka på sin egen ungdomstid"
Svt Gomorron Sverige, Magnus Utvik

"Lina Arvidsson har en unik röst. Hennes debut är drastiskt humoristisk med en allvarlig klangbotten, i många stycken briljant. Jag sträckläste den."
Jenny Jägerfeld, författare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det borde finnas regler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5
    Britt-Marie Kullin, 12 mars 2012

    Den här boken tillhör kategorin ungdomsböcker och riktar sig till 12-15 eller Tonår.

    Jag har absolut ingenting emot att läsa ungdomsböcker. Är dom bara bra skrivna, så läser jag dom gärna, även om jag är helt fel målgrupp.

    Den här boken var mycket bra skriven, och den kändes väldigt äkta. Det kändes verkligen som en fjortonårings tankar och ord. Så jag tyckte mycket om boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lina Arvidsson