Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2012-02-21
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Bååth, Louise (form)
Dimensioner
177 x 110 x 18 mm
Vikt
170 g
SAB
uHc
ISBN
9789186634193

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-02-21
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill."

Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

JAG ÄR TYVÄRR DÖD OCH KAN INTE KOMMA TILL SKOLAN IDAG idag är en träffande, ifrågasättande, het ungdomsroman om att lyssna mer på sin kropp än på ryktena som sprids.

"Debutanten Sara Ohlsson lägger sina snitt så skickligt att man inte känner hur djupt hon skär förrän efter en bra stund. Hon skriver som en ungdomlig Suzanne Brøgger, en "Fräls oss ifrån kärleken" fast utan att hålla någon lindrande intellektuell distans."
Lotta Olsson, DN Söndag

"Olivia lever. Det är ingen tvekan om att Sara Ohlsson gjort en mogen debut. Hon behärskar både språk och psykologi "
Ying Toijer-Nilsson, SvD

"På ett rakt, avskalat och ärligt sätt skildrar debutanten Sara Ohlsson en situation som många ungdomar kommer att känna igen sig i"
Camilla Jönsson, Hallandsposten

"Jag känner mig nödd och tvungen att börja den här med recensionen med: wow wow wow."
Johanna Lindbäck, Bokhora.se

"Olivias kamp för att hitta nya ben att stå på när de gamla går i kras blir inte bara fängslande läsning, utan även en sund provokation mot ingrodda könsroller och vedertagen uppfattning om moral och omoral. Missa inte den här debuten!"
Katarina von Bredow, författare

"En bok jag önskar hade funnits när jag växte upp. En ärlig, sårig skildring av att behöva tampas med sig själv i en snårskog där vänskap blir till lust, spänning till kärlek och där sex förvandlas till skam. Om hur det kan vara fel och fint på samma gång. En bok om en ung persons rätt
att få känna."
Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen

"Jag har levt mig in så i boken att det kommer ta ett bra tag innan jag inser att det inte är jag som är Olivia. Jag satt klistrad från första till sista sidan!"
Sofies bokblogg

"Bered dig på sträckläsning! Det enda dåliga med den här boken är att den tog slut!"
Bloggen Bokmalens tips

"Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag är helt klichébefriad. Istället har Sara Ohlssons bok ett språk och ett tilltal som får till och med den mest nydumpade på ettrigt livsnjutarhumör."
Lena Kjersén Edman, litteraturkritiker
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
 2. +
 3. Det är så logiskt, alla fattar utom du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det är så logiskt, alla fattar utom du av Lisa Bjärbo (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wooow! Denna boken alltså!
  Nathalie , 7 juli 2020

  Tyckte väldigt mycket om den här boken! Läste ut den rätt snabbt för ville bara fortsätta och fortsätta läsa. Går i högstadiet och och tycker böcker om folk i min egna ålder är väldigt intressant för man kanske kan relatera till olika saker som författaren beskriver, vilket Sara verkligen gjorde! Lite tråkigt att man inte får reda på allt det jag ville ha reda på i slutet av boken men det kan vara för att man ska få tänka själv eller liknande :) Skulle lätt rekommendera denna bok!

 2. Helt okej
  Bookish Girl, 25 juni 2018

  En mycket lättläst bok som jag läste ut på ca 5 h. Man kommer snabbt in i handlingen men man får inte det där riktiga suget i magen men en helt okej bok om du vill fördriva lite tid. Dock saknar boken saker som jag anser nödvändiga för en riktigt bra bok. Person- och miljöbeskrivningar och inre monologer fattades vilket gjorde att man inte riktigt kunde leva sig in i boken såsom jag hade velat. Rekommenderar ändå denna bok till läsare som gillar drama och unga vuxna böcker.

 3. Hormonstinn och humorfri
  Anni, 17 december 2016

  Tyvärr lever inte bokens innehåll upp till den uppseendeväckande titeln. Jag finner boken tråkig och enahanda. Jag uppskattar inte heller hur texten är strukturerad. På vissa sidor är det bara några enstaka raders text medan texten sedan kan flyta på i flera sidor. Författarinnan förmår inte engagera mig som läsare, varken i den sjuttonåriga kvinnliga huvudpersonen eller i handlingen. Det är en relationsroman med starkt fokus på sex och festande.

 4. Boken tar mig tillbaka till tiden när jag själv gick...
  Sandra Granholm, 26 juli 2013

  Boken tar mig tillbaka till tiden när jag själv gick på gymnasiet, det är så verkligt och karaktärerna äkta, den är rörande med en underbar ton och känsla genom hela boken och då är detta inte alls den sorts böcker jag brukar läsa.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sara Ohlsson