Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2012-04-20
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Blomgren, Johan (form)
Dimensioner
176 x 110 x 12 mm
Vikt
108 g
SAB
Hc
ISBN
9789186634247
Brev från en bruten horisont (pocket)

Brev från en bruten horisont

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2012-04-20
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst, grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvandlats till vatten, liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom, naken och utmärglad, vilse i en segelbåt på norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap, på handfast kurs mot sitt eget förfall."

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika, som funderar på att göra slut. Helst bland folk, för att kunna bevara någon slags värdighet. "Om två veckor, på stormarknaden." Men tidigare generationer hänger över hans axel, och en röd tråd spänner genom tid och rum, knyter ihop två älskande med varandra.

Calle Brunell är född 1979, uppvuxen i ett kollektivhus i Eskilstuna och bor nu i Stockholmsförorten Kärrtorp med sin son. Däremellan har han bott på ett Walesiskt slott och ett Tibetanskt munkkloster. Efter att bland annat ha arbetat med hemlösa kvinnor och traumatiserade barn, utbildar han sig nu till psykolog.

"Brev från en bruten horisont" är Calle Brunells debutroman. Det är en gåtfull, sprakande berättelse om kärlek, som rymmer både havsdjup och himlasång.

"Svindlande vackert om rädsla, passion och dårskap. Jag kommer på mig själv med att gång efter annan stanna upp och hämta andan, ler och gråter om vartannat. En roman att förlora sig i, dröja sig kvar vid och återkomma till."
- Malin Forsberg, journalist

"en mycket läsvärd och lovande debutroman som definitivt höjer sig över mängden och som vittnar om såväl språklig förmåga som psykologiska insikter hos författaren."
- BTJ, Rickard Lindholm

"en imponerande debut"
- Folket

"En fantastisk skröna om kärlek, sorg och längtan. Språket är ömsom lakoniskt konstaterande och böljande bildrikt. En uppiggande annorlunda debutroman - att förundras över och förtrollas av!"
- Må Bra

"Likt en havsbris tar orden dig med på en förunderlig resa mellan tid och rum. Det blir aldrig splittrat eller rörigt, istället får det slitna ordet 'skröna' en ny glans. En magiskt vacker bok."
- Tara

"som att öppna en låda med exploderande konfetti, en kaskad av starka känslor som skjuter upp i läsarens ansikte."
- Arbetarbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brev från en bruten horisont
 2. +
 3. Bed & Breakfast för lata brudpar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bed & Breakfast för lata brudpar av Frida Gråsjö (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brev från en bruten horisont. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så vacker, så sorgsen, så poetisk, så förunderlig, så...
  Gun Holmberg, 4 juni 2013

  Så vacker, så sorgsen, så poetisk, så förunderlig, så spännande, så klurig, så annorlunda, så älskansvärd, så ren och klar. En bok att läsa och läsa om.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Calle Brunell

 • Man : i ljuset av #metoo

  Calle Brunell

  Fördämningarna brast när uppropet #metoo drog in över Sverige hösten 2017. Tusentals kvinnor vittnade om övergrepp, våld och hot. För många kvinnor kom kraften i uppropet inte som någon överraskning, men många män var helt oförberedda på den stark...