Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2013-01-23
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Göran Fagerström
Originaltitel
The Perks of Being a Wallflower
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
152 g
SAB
813.54,uHce
ISBN
9789186634391

Wallflower

(9 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-01-23
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken bakom filmen The Perks of Being a Wallflower "Det är nåt visst med honom, eller hur?" Bob nickade. Sen sa Patrick nåt som jag nog aldrig kommer att glömma: "Han är en wallflower. Han står och tittar på." Jag visste inte att andra människor tänkte saker om mig. Jag visste inte att de iakttog mig. Jag satt på golvet mitt emellan Sam och Patrick i en källare på min första riktiga fest, och jag kom ihåg att Sam hade presenterat mig för Bob som sin kompis. Bob höjde sitt glas och bad alla att göra detsamma. "Skål för Charlie." Och hela gänget sa: "Skål för Charlie." Jag vet inte varför de gjorde det, men det betydde mycket för mig att de gjorde det. Särskilt Sam. Särskilt hon. Under sitt första år i high school går Charlie från att iaktta till att delta. Med naiv skärpa beskriver han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder. Från förträngning till förlamande insikt. Wallflower (The Perks of Being a Wallflower) har sålts i över en miljon exemplar i USA och toppat New York Times Bestsellers List. Stephen Chbosky har även skrivit manuset till filmatiseringen av boken. Filmen The Perks of Being a Wallflower har tilldelats ett flertal stora filmpriser och fängslat biobesökare världen över (utk. på dvd i Sverige 2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Wallflower
 2. +
 3. Samtal med vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtal med vänner av Sally Rooney (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Wallflower. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra bok!
  ReadingMonster, 19 maj 2017

  Jag läste den här boken på den tiden då jag hade svårt för att läsa böcker på engelska. Det är synd att jag läste den då, och inte nu. Det är också synd att jag såg filmen först (se aldrig filmen först). Jag önskar verkligen att jag läst den på engelska. Om någon av er funderar på att läsa den här boken, läs den på engelska om du inte har svårt för det.
  Det finns många anledningar till varför jag gillade den här boken, och om du också läser boken (som jag verkligen rekommenderar) så förs... Läs hela recensionen

 2. Så bra.
  Marie Karlsson, 22 augusti 2014

  Jag har sett filmen och tyckte väl att den var helt okej men när jag läste boken blev jag helt upprymd. Den är skriven i brevform, vilket jag trodde skulle störa men det gör det inte. Den är skriven på ett sätt som gör att en känner igen sig. Väldigt vackert skriven.

 3. Om man är i Charlie's situation så kan man känna igen...
  CL, 9 maj 2013

  Om man är i Charlie's situation så kan man känna igen sig själv. Och även fast man inte har sett filmen så kan man se allting framför sig.

 4. Beskriver utanförskap och oförmåga att "passa in" i...
  mino, 26 april 2013

  Beskriver utanförskap och oförmåga att "passa in" i samhällets normer på ett mycket bra sätt. Stämningen i boken är trygg, men ändå på något vis hetsig, som ett bultande hjärta.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Stephen Chbosky