Kodnamn Verity (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2013-08-28
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Code name Verity
Dimensioner
185 x 125 x 30 mm
Vikt
335 g
SAB
uHce
ISBN
9789186634452
Kodnamn Verity (häftad)

Kodnamn Verity

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-28

Slutsåld

New York Times-hyllad roman för unga vuxna om andra världskriget.

Året är 1943. En kvinnlig brittisk agent arresteras av Gestapo i det naziockuperade Frankrike. Efter veckor av tortyr går hon med på att avslöja allt, och börjar skriva sin bekännelse. Det blir berättelsen om piloten Maddie som flög henne till Frankrike, om deras vänskap och kamp för överlevnad. Berättelsen om Verity.

Kodnamn Verity är såväl en tragisk historieskildring som ett spännande spionäventyr, och samtidigt en fängslande utvecklingsroman. Om mod och styrka, vänskap och blodsband, och hur långt vi är beredda att gå för dem som står oss nära. Den kom ut på engelska 2012, har blivit mångfaldigt prisbelönad översatts till en mängd språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kodnamn Verity. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den här boken riktar sig främst mot unga vuxna, men...
    Britt-Marie Kullin, 2 september 2013

    Den här boken riktar sig främst mot unga vuxna, men jag tycker nog att den är precis lika bra för äldre. Det är en spännande bok som utspelar sig under andra världskriget. Men den handlar lika mycket om vänskap som om själva kriget. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Wein